Opravený památník Emila Holuba v Holicích už vidělo 40 tisíc návštěvníků

Holické muzeum doktora Emila Holuba dnes zahajuje turistickou sezónu. Expozice představují jednotlivé etapy života tohoto významného cestovatele a holického rodáka. K vidění jsou předměty, ale i trofeje zvířat, které si Holub přivezl ze svých cest po Africe.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Památník Emila Holuba

Památník Emila Holuba | Foto: Filip Novotný

Součástí je i africká vesnice nebo funkční model Viktoriiných vodopádů podle architekta Davida Vávry.

Město před dvěma lety památník opravilo díky evropské dotaci ve výši 20 miliónů korun. Zrekonstruované muzeum od té doby už vidělo 40 tisíc návštěvníků.

„V prvním roce po otevření nové expozice to bylo zhruba 24 tisíc návštěvníků, za toho půl roku, kdy máme otevřeno. V loňském roce to bylo asi 16 tisíc, což je pořád ještě nad průměrem, který jsme měli v původní expozici,“ říká vedoucí muzea Marcela Jeřábková.

Do muzea podle ní chodí návštěvníci všech věkových skupin: „Od dubna - zejména květen, červen - to je období, kdy k nám jezdí školní výpravy. Prázdniny jsou samozřejmě vyhrazeny pro rodiny s dětmi a občas i tábory, které jsou ubytované v okolí Holic. Září, říjen, to jsou pak výlety seniorů,“ dodává Marcela Jeřábková.


Zvětšit mapu

Iveta Záleská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme