Lupič přepadl banku v centru Hradce Králové, policisté ho za pár minut chytili

Ozbrojený muž přepadl odpoledne pobočku Komerční banky na Masarykově náměstí v Hradci Králové. Lupič si odnesl zatím neznámou sumu peněz, policisté ho ale jen pár minut poté s maketou zbraně i s penězi zadrželi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pouta (ilustrační foto)

Pouta (ilustrační foto) | Foto: Městská policie Kladno

K přepadení banky na Masarykově náměstí došlo krátce před 14 hodinou. Pachatel vstoupil do prostor maskován parukou, knírem a čepicí.

Pod hrozbou zbraně požadoval po zaměstnankyni na pokladní přepážce vydání finanční hotovosti, kterou mu žena vydala. Pak z místa činu odešel.

„Policii poskytl náhodný svědek události popis pachatele i směr, kterým odešel. Na základě toho ho pak policisté kilometr od místa činu za použití donucovacích prostředků zadrželi,“ uvedla Lenka Burýšková z hradecké policie. Dodala, že pachatel měl u sebe maketu zbraně.

Na pátrání při zadržování pachatele se podíleli také policisté ze Zásahové jednotky krajského ředitelství policie. „Paní pokladní byla ze strany policie poskytnuta krizová intervenční péče,“ informovala Burýšková.

Pachatelem je 43letý muž. Pochází z Turnova a je důvodně podezřelý z loupeže.

Ondřej Vaňura Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme