V olomoucké zoo se od prosince narodila čtyři žirafí mláďata, za měsíc se očekává páté

Velký chovatelský úspěch zaznamenala olomoucká zoologická zahrada. Během čtyř měsíců se tu narodila čtyři žirafí mláďata. Dvě na přelomu roku a dvě před týdnem. Všechna jsou v pořádku a matky se o ně pečlivě starají.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vánoční ZOO Dvůr Králové - žirafy

Vánoční ZOO Dvůr Králové - žirafy | Foto: Jana Myslivečková | Zdroj: Český rozhlas

Nejstarší dvacetileté Amině se má navíc do měsíce narodit další. Podle zooložky Libuše Veselé je to v olomoucké zoo poprvé, kdy se během krátké doby narodilo tolik mláďat.

„Je to proto, že naše mladé samičky žiraf Rothschildových, které jsou dcery předchozího chovného samce Marka, dost dlouhou dobu čekaly na příchod nového samečka, kterým se nakonec stal Kumbuko," říká Veselá.

Zoo Olomouc je chovem žiraf věhlasná. Chovají se zde od roku 1977, kdy přišel první chovný pár - samec Tom a samice Lindy-Lou. Skutečné zakladatelky chovu byly samice Lena a Zuzana.

V současné době tvoří stádo žiraf Rothschildových tři samci a jedenáct samic. Prim ve stáří samic drží právě dvacetiletá Amina.

Blanka Mazalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme