Jsem flegmatik, spíš se těším, říká před zápasem se Švédy bek Michal Jordán

Po zranění Romana Poláka se na soupisku české hokejové reprezentace dostal Michal Jordán. Jako sedmý obránce sice nemá jisté, že bude hrát, ale prý bude mnohem více v klidu, než když při úvodním duelu se Slováky sledoval dění na ledě z tribuny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Jordán na tréninku reprezentace

Michal Jordán na tréninku reprezentace | Zdroj: ČTK

„Byli jsme v hledišti u naší střídačky. Nebylo příjemné to sledovat, nervozita byla větší, než kdybych byl na ledě, ale kluci to perfektně zvládli,“ popsal po dopoledním krátkém tréninku před zápasem se Švédskem Michal Jordán.

Třiadvacetiletý bek v pátek přihlížel tomu, jak Slovák Brejčák narazil na mantinel Romana Poláka. Pár desítek minut po střetu bylo jasné, že v tu dobu osmý obránce se oficiálně stane účastníkem mistrovství světa.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Michalem Jordánem mluvil přímo v Minsku reportér ČRo Štěpán Pokorný

„Je to smůla, že se Roman zranil. Tým to oslabí, ale takový je hokej. V podobné situaci jsem byl také a je to nepříjemné. Dopsání na soupisku mi udělalo radost a budu se snažit, abych pomohl vyhrát zápasy,“ věří český obránce.

Očekávání prvního startu za národní tým ho nestresuje. „Jsem flegmatik, takže to moc neřeším. Je pro mě příjemné, že můžu hrát, zvlášť za národní tým. Víc se těším, než že bych byl nervózní,“ svěřuje se Jordán.

Kouč Vladimír Růžička tak na šampionátu musí řešit po zranění opory zadních řad Romana Poláka nečekané komplikace s obránci. V Minsku dnes pošle od začátku zápasu na led dalšího nováčka Ondřeje Vitáska. Michal Jordán začne jako sedmý bek na střídačce.

Nemůžu to tolik řezat, vadí Hertlovi. Dnes nastoupí s Jágrem

Číst článek

Dalším krokem bylo kontaktování Marka Židlického z New Jersey. „Máme tady tyto hráče a uvidíme. Můžeme to řešit, ale nechtěl bych to víc rozpitvávat,“ stručně dodává Vladimír Růžička.

Od 19 hodin a 45 minut povede národním proti Švédsku. Ze zápasu uslyšíte na Radiožurnálu živé vstupy.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme