Na dálnici D1 začala uzavírka sjezdu na Jihlavu. Potrvá do 25. července

Na dálnici D1 dopoledne přibylo další omezení. Ve směru na Brno uzavřeli silničáři sjezd na 112. kilometru u Jihlavy. V tomto úseku odstraní původní povrch a položí novou vozovku. Auta se tak nedostanou ani do Havlíčkova Brodu nebo na Znojmo a musí po objízdných trasách.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Modernizace D1, frézování vozovky

Modernizace D1, frézování vozovky | Foto: Petr Jansa

Uzavírka měla začít v 9 hodin ráno, silničáři ale sjezd uzavřeli až po půl jedenácté. Zpoždění prý způsobily hlavně přípravné práce; stavební firma musela ve spolupráci se silničáři zajistit přemalování a přelepení stávajícího dopravního značení.

„V místě uzavírky silničáři ještě přemalovávají značky a zůstávají tam také policisté pro případ, kdyby se objevily nějaké problémy. Zatím to tak ale nevypadá.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Situaci v místě nového omezení u Jihlavy od rána sleduje reportérka Českého rozhlasu Andrea Bartůňková

„Do práce už se tady pouštějí i dělníci, ještě dnes začnou vybourávat starou vozovku, což by měli stihnout během dneška a zítřka – podle informací, které mi sami řekli. A od zítřka začnou dávat nový povrch,“ hlásila po 11. hodině z místa reportérka Českého rozhlasu.

Objízdné trasy vedou přes sjezd u Velkého Beranova a u Větrného Jeníkova

„Když budou lidé například směřovat na Rakousko, mohou využít jiný hraniční přechod a ve směru od Prahy už jet směrem na České Budějovice. Nebo mohou po dálnici D1 pokračovat až do Brna a potom jet přes Mikulov zase přes jiný hraniční přechod,“ uvádí policejní mluvčí Dana Čírtková.

Řidiči musí počítat s velkým zdržením

Řidiči se musí hlavně v Jihlavě připravit na dlouhé kolony. Policisté očekávají problémy i na objízdných trasách, posílí proto hlídky.

Policie má připravena vozidla i motocykly, aby byla schopná mapovat nastalou situaci.

Podle ministerstva dopravy zaberou práce stavbařům přibližně měsíc, víc než dvacet dnů pak trvá, než uzraje beton.

Koncem července by měl mít pravý jízdní pás ve směru na Brno kompletně nový povrch a větší šířku. Poté v tomto úseku silničáři převedou práci do druhého pásu, otevřou sjezd na Jihlavu i nájezdy na 112. kilometru.

Modernizované úseky D1 v roce 2014 | Foto: Český rozhlas

Iva Menšíková, Andrea Kratochvílová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme