Neudělala jsem nic špatně, říká Lucie Šafářová po nejlepším výsledku kariéry

Lucie Šafářová sice prohrála wimbledonské semifinále. Po porážce od Petry Kvitové ale neopouští Londýn smutná. Dosáhla svého nejlepšího výsledku v kariéře a po úspěšných týdnech se těší na zasloužený odpočinek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová dosáhla ve Wimbledonu na nejlepší výsledek kariéry

Lucie Šafářová dosáhla ve Wimbledonu na nejlepší výsledek kariéry | Zdroj: Reuters

„Byl to dobrý zápas z obou stran. Petra výborně servírovala a vždy, když se rýsovala šance, zahrála tak, že jsem neměla šanci to proměnit. Tie-break byl o dvou míčcích, Petru hodně nakopl, mě trošku srazil. Strašně dobře začala druhý set a já už se nemohla dostat do zápasu,“ pochválila svou soupeřku Lucie Šafářová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lucii Šafářovou zastihl po náročném dni reportér ČRo Jaroslav Plašil

Zklamaná ale rodačka z Brna není. „Neudělala jsem nic špatně, dala jsem do toho všechno. Užila jsem si první zápas na centrkurtu a semifinále Wimbledonu je krásný výsledek, pro mě nejlepší v kariéře. Jsem ráda, že jsem se dostala tak daleko,“ těší semifinalistku Wimbledonu.

Svou roli mohla sehrát i atmosféra centrálního dvorce ve Wimbledonu. „Ze začátku jsem byla nervózní. Neservírovala jsem dobře, ale vrátila jsem se do setu, takže nemůžu říct, že by mi to uškodilo,“ odmítla podobné myšlenky tenistka.

Semifinále jsem šla vyhrát, stejně půjdu i do finále, plánuje Petra Kvitová

Číst článek

Wimbledon je vrcholem dobrých výsledků. „Sezona je dobře rozjetá a doufám, že budu zdravá a budu se pořád zlepšovat. Myslím, že jdu správnou cestou, výsledky tomu nasvědčují. Bylo to náročných 6 týdnů, od Paříže jsem se nezastavila. Těším se na odpočinek a potom zamakám na americké turné,“ plánuje sedmadvacetiletá hráčka.

„Zatím se vracím po dlouhé době s rodiči do Česka a užiju si nějaké české dobroty,“ těší se Lucie Šafářová, která se díky výbornému výsledku vrátí do první dvacítky světového žebříčku.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme