Na Písecku platí zákaz vstupu do některých lesů. Dělníci v nich odklízejí škody po bouřce

Lesníci budou na několika místech na Písecku likvidovat polomy způsobené bouřkou. Práce na odklízení statisícových škod, kvůli kterým nesmí lidé do postižených lesů chodit, potrvají do konce září.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Polom

Polom | Foto: Světlana Lavičková

„Při kácení budou padat části stromů i přes přístupové komunikace a těžební dělníci nemůžou mít neustále na paměti, že tudy někdo může jet,“ zdůvodnil zákaz vedoucí odboru životního prostředí Městského úřadu v Písku Miloslav Šatra.

Lidé nesmí z důvodu prací vstupovat do lesů u Nové Vsi, Zlivic, Vráže, Cerhonic, Smetanovy Lhoty, Malčic, Dolního a Horního Ostrovce.

Bouřky, které před týdnem Jihočeský kraj zasáhly, způsobily na Písecku podle prvních odhadů škodu za statisíce.

„Polomové dřevo bývá často rozpraskáno a poničeno. Některé je ukroucené a bude se muset ozdravovat. Proto se dá těžko odhadnout, jaké to budou škody,“ popsal Miloslav Šatra, na čem bude při vyčíslení konečné částky záležet.

Jitka Cibulová Vokatá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme