Broumovský psí útulek má vlastní pexeso. Získává díky němu peníze na veterináře

Útulek v Broumově na Náchodsku vydal už třetí sadu psího pexesa a pohlednic s obrázky zvířat, která místním útulkem prošla. Pokud si lidé některý z výrobků koupí, přispějí na provoz útulku. Zájem o ně je překvapivě velký.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Psí útulek v Dobranově na Českolipsku. Dva psí nalezenci, kteří utekli majitelům při novoročních oslavách

Psí útulek v Dobranově na Českolipsku. Dva psí nalezenci, kteří utekli majitelům při novoročních oslavách | Foto: Tomáš Mařas | Zdroj: Český rozhlas

„Je tam 30 obrázků, to znamená 15 dvojic pejsků, kteří byli nebo stále jsou v městském útulku v Broumově,“ říká Jana Cónová z broumovského informačního centra.

Tam psí pexeso a pohlednice s obrázky zvířat nabízí. Přestože prodej začal vlastně nedávno, zájem lidí je podle Cónové velký:

„Zajímají se o to hlavně majitelé pejsků, kteří přijedou na dovolenou nebo i místní, kteří městský útulek chtějí podpořit. Strašně to zajímá děti. Ty netouží po broumovském pohledu, ale zastavují se tu u vitrínky a vybírají si pejsky.“

Přehrát

00:00 / 00:00

O pexesu se psy z útulku natáčel Václav Plecháček

S nápadem přišla vedoucí psího útulku Jana Slováková. S tou si vnuk přišel zahrát pexeso a přinesl klasické s různými zvířaty. Zanedlouho vyšla první sada s obrázky psů z broumovského útulku. Těch se tu za jednadvacet let existence vystřídaly bezmála dva tisíce, na fotky se ale dostávají jen ti z poslední doby.

„V prvním dílu jsou pejsci, co v útulku byli. V druhé sérii byli pejsci, co útulkem prošli. A ve třetím jsou štěňata, co se tu narodila, když přišly březí fenky,“ popisuje série Jana Slováková.

Pexeso stojí 25 korun, pohled pět. Útulek už prodejem vydělal pět tisíc, které využije například na služby veterináře. Naopak o nákup krmiva se Jana Slováková starat nemusí:

„Lidi když přijdou na návštěvu, tak nosí krmení a pamlsky. Už druhý rok nemusíme kupovat granule."

Pexeso a pohledy nejsou zdaleka poslední výrobky s fotografiemi broumovských psů. Na začátek nového školního roku se totiž připravují potištěné obaly učebnic a rozvrhy hodin.

Václav Plecháček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme