Zámecké jízdárny v Lednici zůstávají stále zavřené, čeká se na dodávku interiérů

Opravené zámecké jízdárny v Lednici se návštěvníkům otevřou až na samém konci sezóny. Za několikaměsíční zdržení projektu za půl miliardy korun může opakované výběrové řízení hledající dodavatele interiérů. Také část už dokončené fasády musí dělníci předělat, protože z ní opadává omítka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oprava fasády zámku v Lednici trvala tři roky

Oprava fasády zámku v Lednici trvala tři roky | Foto: Ivan Holas | Zdroj: Český rozhlas

„Do objektu šedesát let zatékalo, je potřeba se o to starat, nelze počítat s tím, že za jeden nebo dva roky bude vše vyřešené. Je potřeba být trpěliví v tomto smyslu,“ řekl mluvčí multifunkčního centra, které v objektu sídlí, Štěpán Neubauer.

Na prohlídky jízdáren se přitom návštěvníci informují už teď. Interiéry se ale otevřou až během září. „Teď jsem třeba zaznamenala, že při budování nové instalace se návštěvníci snažili dostat dovnitř, takže se moc těší,“ dodala kastelánka zámku Ivana Holásková.

Štěpánka Kadlečková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme