Karlovarští výrobci svedou boj o nejlepší regionální potravinu

Do Karlovarského kraje se vrací prestižní soutěž o nejlepší regionální potravinu. Klání místních hospodářů se opět odehraje v několika kategoriích. Komise bude hodnotit masné, mléčné, pekařské a jiné výrobky včetně alkoholických a nealkoholických nápojů. Těm nejkvalitnějším se značka uděluje na čtyři roky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězné regionální potraviny Plzeňského kraje

Vítězné regionální potraviny Plzeňského kraje | Foto: Plzeňský kraj

Jedním z hlavních rysů regionální potraviny je její český původ.

„Podporuje producenty našeho masa, našeho obilí, naší mouky. A potom už záleží na každém výrobci, kterou další přidanou hodnotu tam dodává,“ vysvětluje předseda Svazu ekologických zemědělců Zdeněk Perlinger.

Podle něj regionální potraviny zákazníci v našich krajích vyhledávají stále více. „Lidi už si zvykli nakupovat, poznali ten rozdíl mezi anonymní potravinou a potravinou z farmy,“ vysvětluje Perlinger.

Hospodáři mohou své lahůdky do soutěže o nejlepší regionální potravinu Karlovarského kraje přihlašovat do 27. května.

Pavla Sofilkaničová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme