Cyklokrosař Ausbuher vyhrál poprvé v kariéře závod SP

Cyklokrosař Kamil Ausbuher se stal poprvé v kariéře vítězem závodu Světového poháru. Na trati v Táboře vyhrál český závodník druhý podnik seriálu před belgickými favority Svenem Vanthourenhoutem a Erwinem Verveckenem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklokros

Cyklokros

Ausbuher tak napodobil Zdeňka Mlynáře, který zvítězil v úvodním závodu SP před 18 dny v belgickém Wortegem-Petegemu. Úřadující mistr republiky Ausbuher se v dnešním závodě pohyboval v čele pořadí už od prvního z celkově devíti kol. Společně s ním byli hodně vidět vicemistr z táborského MS v roce 2001 Petr Dlask a také Radomír Šimůnek mladší, jehož brzy zastavily technické problémy.

Juniorský světový šampion z roku 1993 Ausbuher si během závodu vypracoval až půlminutový náskok. V posledních kolech ho však začali tvrdě stíhat Belgičané, kteří nechtěli přenechat výhru v závodě Světového poháru již podruhé někomu jinému. Zvlášť aktivní byl Vanthourenhout, který se na trati v Táboře radoval před třemi lety z titulu mistra světa v kategorii do 23 let.

Při nájezdu do posledního okruhu stáhl Belgičan Ausbuherův náskok zhruba na patnáct sekund, český jezdec se ale o největší úspěch seniorské kariéry připravit nenechal. Vanthourenhout tedy skončil stejně jako v úvodním závodu seriálu Světového poháru druhý a vystřídal v čele průběžného pořadí Mlynáře, který skončil mezi poraženými.

Výsledky:

1. Ausbuher (ČR) 59:44, 2. S. Vanthourenhout -13, 3. Vervecken, 4. Vannoppen, 5. Nijs, 6. Berden (všichni Belg.), 7. Mlynář (ČR), 8. Franzoi (It.), 9. Mourey (Fr.) všichni -19, 10. Nijland (Niz.), 11. Dlask (ČR) oba -22, 12. Baumgartner (Švýc.), 13. Ježek (ČR), 14. Commeyne (Belg.), 15. Kyzivát všichni -31, ...19. Zlámalík -1:00, 20. Pospíšil -1:29, 30. Bína (všichni ČR) -1:58.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme