Přijali jsme některá opatření, říká mluvčí Sparty před utkání s Dinamem. Hosté však budou bez podpory

Fotbalisty Sparty čeká odveta závěrečného předkola Evropské ligy proti Dinamu Záhřeb. Chorvatský mistr se ale v Praze nebude moct spolehnout na podporu fanoušků. Na Letné tak bude chybět jedna z nejznámějších ultras skupin světa - Bad Blue Boys.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Dinama Záhřeb

Fanoušci Dinama Záhřeb | Zdroj: Reuters

Fanoušci Dinama Záhřeb budou ve čtvrtek na Letné v odvetě závěrečného předkola Evropské ligy chybět. Příznivci soupeře Sparty mají od Evropské fotbalové unie zakázané venkovní zápasy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, proč nemohou fanoušci Dinama Záhřeb přijet na stadion Sparty na Letné

Označení Bad Blue Boys pro fanoušky Dinama Záhřeb vzniklo v polovině 80. let. Ultras nejúspěšnějšího chorvatského klubu se inspirovali filmem Bad Boys, v Česku známém jako Zlí hoši, kde hrál hlavní roli Sean Penn.

Při domácích zápasech na stadionu Maksimir jsou Bad Blue Boys vždy na severní tribuně za jednou z branek. A pochlubit se můžou i vlastní hymnou.

Bad Blue Boys ale patří mezi problematické fanouškovské skupiny. Mají za sebou už hodně incidentů, za které musel klub nést nejen finanční následky. Ten zatím poslední měl navíc fatální následky.

„Utkání Dinama u nás v Praze na Spartě je vlastně první po aktivaci rozhodnutí Disciplinární komise UEFA o tom, že fanoušci Dinama Záhřeb nemohou v průběhu celé sezony 2023/2024 vyjet na stadiony soupeřů v soutěžích, které pořádá UEFA,“ říká mluvčí fotbalové Sparty Ondřej Kasík.

Na začátku srpna před úvodním duelem 3. předkola Ligy mistrů v Aténách při potyčce mezi ultras domácího AEK a hostujícího Dinama, které ještě podpořili také hooligans Panathinaikosu, zemřel jeden z Řeků.

Po smrti řeckého fanouška odložila UEFA zápas AEK Atény a Dinama Záhřeb, policie zatkla 98 lidí

Číst článek

Bad Blue Boys tak na pražskou odvetu závěrečného předkola Evropské ligy nesmí. „UEFA apeluje i na všechny kluby, které budou hostit Dinamo Záhřeb, aby přijali dostatečná bezpečnostní opatření vedoucí k tomu, že fanoušci Dinama na těch stadionech skutečně nebudou,“ vysvětluje Ondřej Kasík.

„Z tohoto důvodu jsme přijali některá opatření. Aktivovali jsme adresný ticketing, takže každá vstupenka musí být spojená se jménem a příjmením fanouška, který se ve čtvrtek chystá na Letnou,“ dodává Kasík.

A ti fanoušci, kteří nebudou přímo na stadionu, můžou na stanici Radiožurnál Sport od 19 hodin poslouchat kombinovaný přímý přenos z odvety závěrečného předkola Evropské ligy mezi fotbalisty Sparty a Dinama Záhřeb.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme