Šlágr mezi Ajaxem a Feyenoordem se nedohrál. Fanoušci házeli světlice a odpalovali pyrotechniku

Kvůli chování fanoušků se v nizozemské fotbalové lize nedohrál šlágr 6. kola mezi domácím Ajaxem Amsterodam a Feyenoordem Rotterdam. Už v prvním poločase musel rozhodčí Serdar Gözübüyük dvakrát zápas přerušit, protože nespokojení domácí příznivci v hledišti odpalovali pyrotechniku a na hrací plochu házeli světlice a další předměty. Když se to pak na stadionu Johanna Cruyffa opakovalo i ve druhém poločase, v 55. minutě sudí zápas ukončil.

Amsterodam Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Ajax při zápasu s Feyenoordem používali pyrotechniku

Šlágr mezi Ajaxem a Feyenoordem se nedohrál | Zdroj: Profimedia

Ajax v té době prohrával 0:3, první dva góly přitom inkasoval už v úvodní dvacetiminutovce a ještě před přestávkou inkasoval potřetí.

Slavný klub z pěti předchozích zápasů vyhrál jediný a s pěti body prožívá tým trenéra Maurice Steijna nejhorší start do sezony od roku 1965.

Steijn, který po minulé sezoně nahradil Johna Heitingu, a sportovní ředitel Sven Mislintat jsou kvůli výkonům mužstva terčem tvrdé kritiky. Po předčasném konci nedělního zápasu se na sociálních sítích objevily záběry rozzlobených fanoušků před stadionem.

Rozháněla je policie na koních a podle nizozemských médií musely bezpečnostní složky použít slzný plyn. Záložník Ondřej Lingr sledoval dění z lavičky Feyenoordu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme