VIDEO: Fotbalisté Baníku Ostrava se postavili proti klecovému chovu slepic. Sami se zavřeli do klece

Fotbalisté Baníku Ostrava se zapojili do iniciativy proti klecovému chovu slepic na českém území. Klub v úterý na své sociální sítě umístil video, ve kterém si právě hráči včetně bývalého reprezentanta Milana Baroše zahráli roli slepic uvězněných ve fotbalové brance. „Odmítáme lhostejnost k bídným podmínkám, ve kterých slepice v klecích žijí,“ uvedl v tiskové zprávě majitel klubu Václav Brabec.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ostravský Baník se videem zveřejněným pod názvem Baník proti klecím přidal k aktivitě spolku Obraz - ochránci zvířat, do jehož kampaně se už dříve zapojili třeba zpěvák Tomáš Klus nebo režisér Zdeněk Troška.

Nebuďme skanzenem, kde se cpou desítky slepic do klece, žádá aktivista ze spolku Obránci zvířat

Číst článek

„Žádné zvíře si nezaslouží prožít tak, že se ani pořádně neproběhne. Vždyť ani hrát fotbal by bez potřebného prostoru nebylo možné. Věříme, že radost ze svobodného pohybu se nedá upírat nikomu, ani slepicím,“ uvedla v tiskové zprávě zmíněného spolku Denisa Vagnerová z marketingového oddělení Baníku Ostrava.

Ve videu se hráči ocitnou uvěznění v prostoru mezi dvěma fotbalovými brankami, kde se namačkaní jeden vedle druhého prakticky nemohou hýbat. Mají se tak ocitnou v kůži slepic z klecového chovu.

Fotbalisty nakonec z jejich klece vysvobodí fanoušci a parta okolo Milana Baroše se může svobodně rozeběhnout po hřišti. 

„Žijeme v době, v níž je zvlášť důležité nezapomínat na lidskost. A za tu považuji i vztah ke zvířatům a odmítání lhostejnosti k bídným podmínkám, v nichž konkrétně právě slepice chované v klecích žijí,“ řekl majitel Baníku Václav Brabec.

„Proti utrpení slepic v klecích se staví známé osobnosti, vědci, politici napříč spektrem a nyní dokonce i celý fotbalový klub. Pevně věřím, že poslanci volání veřejnosti vyslyší a v červencovém hlasování zakážou klecové chovy stejně, jako se to povedlo v Rakousku a Německu,“ dodal Marek Voršilka předseda spolku OBRAZ – Obránci zvířat.

zit Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme