Barák si připsal vítězný gól do sítě svého bývalého klubu a pomohl Fiorentině přerušit sérii bez výhry

Fotbalisté Fiorentiny porazili v italské lize Hellas Verona 3:0 a vítězný gól si připsal český záložník Antonín Barák. Osmadvacetiletý rodák z Příbrami tak na hřišti svého bývalého zaměstnavatele pomohl Viole přerušit šestizápasovou sérii bez výhry.

Verona Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Antonín Barák v dresu Fiorentiny

Antonín Barák v dresu Fiorentiny | Foto: Jennifer Lorenzini | Zdroj: Reuters

Český záložník otevřel skóre v 11. minutě po povedené akci Jonathana Ikoného. Francouzský křídelník uplatnil na pravé straně svou rychlost, našel ve vápně Baráka a ten poslal druhým dotykem míč rezolutně pod břevno.

Svou druhou letošní ligovou branku Barák z úcty ke svému bývalému zaměstnavateli neslavil. Osmadvacetiletý hráč zároveň potvrdil, že se mu na hřištích soupeřů daří, v Itálii je v tomto ohledu nejgólovějším záložníkem posledních dvou sezon, k čemuž přispělo především produktivní sezona ve Veroně.

Díky brankám Arthura Cabrala a Christiana Biraghiho nakonec mohla Fiorentina slavit vítězství 3:0, díky kterému přerušila sérii šesti nepovedených ligových zápasů, ve kterých dvakrát remizovala a čtyřikrát prohrála. Tři body slavila Viola naposledy 7. ledna, když porazila 2:1 Sassuolo.

Přestože jsou ambiciózní „Fialky“ na 12. místě tabulky, stále živí naději na zisk trofeje. V italském poháru se tým kouče Vincenza Italiana probojoval do semifinále, kde narazí na v lize poslední Cremonese. Ve hře je Fiorentina navíc stále i v Evropské konferenční lize, kde se v osmifinále střetne s tureckým Sivassporem.

Barák odešel v létě z Verony do Fiorentiny na hostování s povinným budoucím odkupem. V novém působišti se mu střelecky dařilo především v Evropské konferenční lize, kde si za 340 minut připsal 3 góly a 1 asistenci. Jeho bývalý klub Hellas zůstává i po tomto kole na sestupové 18. pozici.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme