Coufal věří, že národní tým extra motivaci v Turecku nepotřebuje. ‚Výborný soupeř,‘ pochvaluje si

Už v neděli začne v Kataru fotbalové mistrovství světa. Stejně jako v předchozích třech případech ale bude zase bez české účasti. I tak ale národní tým v sobotu od 18 hodin čeká přípravné utkání v Gaziantepu proti domácímu Turecku.

Ganziatep Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český obránce Vladimír Coufal

Český obránce Vladimír Coufal | Foto: Laurence Griffiths | Zdroj: Reuters

Nezvládli v březnu baráž o mistrovství světa, a tak teď české fotbalisty čeká přípravné utkání, které nebude generálkou na turnaj v Kataru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se čeští fotbalisté připravili na zápas v Turecku

„Samořejmě nás obrovsky mrzí, že nejsme na mistrovství světa. Pořád to bolí a mrzí, že jsme v kvalifikaci neuspěli, ale je to za námi a můžeme se na to koukat maximálně doma v televizi. Chtěli bychom být mezi elitou a myslím, že bychom se neztratili,“ tvrdí reprezentační obránce Vladimír Coufal před přípravným zápasem v Turecku.

„Žádnou extra motivaci nepotřebujeme. Krásný stadion, hodně lidí, skvělá atmosféra, výborný soupeř a zápas za reprezentaci,“ dodal pro Radiožurnál Sport Coufal.

Tipovačka Mistrovství světa ve fotbale 2022

V Gaziantepu se na vyprodaném stadionu utkají dvě země, které shodně nezvládly v březnu baráž o mistrovství světa. Češi neuspěli ve Švédsku, Turci prohráli v Portugalsku.

„Jsou skvělí, pohotoví v zakončení. Je jedno, jestli je to pravé křídlo nebo středový hráč. Jsou velice nebezpeční a jak dostanou prostor, tak s tím umí naložit,“ varuje reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý před tureckým výběrem, kde je aktuálně největší hvězdou kapitán Hakan Çalhanoğlu.

„Samozřejmě o tureckém mančaftu víme, známe ta jména a jsou to výborní hráči, kteří hrají v nejlepších ligách světa. Rozebrali jsme si je, víme, jak bychom chtěli hrát a byli bychom hloupí, kdybychom je neznali. Vždycky měli výborný tým a individuality,“ říká Coufal.

Čeští fotbalisté půjdou do svého závěrečného utkání v roce 2022 posilnění středeční výhrou 5:0 v Olomouci nad Faerskými ostrovy. Po teprve druhém vítězství v tomto roce panuje podle Šilhavého v národním týmu dobrá nálada.

Utkání českých fotbalistů v Turecku začíná v 18.00 a stanice Radiožurnál Sport ho odvysílá v přímém přenosu.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme