Budeme se chtít ukázat, říká kapitán národního týmu Souček. Faerské ostrovy za trpaslíka nepovažuje

Fotbaloví bojovníci z malé ostrovní země na severu budou na Hané soupeřem české reprezentace. Ta se od osmnácti hodin utká na Andrově stadionu v Olomouci s Faerskými ostrovy. Češi sice nastoupí bez hráčů Sparty, Slavie a Plzně, přesto budou jasným favoritem. I když o souboj s fotbalovým trpaslíkem podle nich nepůjde.

Olomouc Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Souček

Tomáš Souček | Zdroj: Reuters

Souboj obra s trpaslíkem? Zápas české reprezentace s Faerskými ostrovy jím určitě nebude. Alespoň to tvrdí jak trenér Jaroslav Šilhavý, tak jedna z opor Tomáš Souček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Souček o soupeři z Faerských ostrovů

Faerské ostrovy mají necelých padesát tisíc obyvatel, přesto dokázaly letos porazit mnohamilionové Turecko. A v Olomouci nemusí být bez šancí.

„Faerské ostrovy ukázaly sílu proti Turecku, ale i další zápas hrály velmi vyrovnaně anebo je zvládly vítězně proti dobrým týmům,“ říká český reprezentant Tomáš Souček.

Faerské ostrovy nejsou podle něj v žádném případě fotbalovým trpaslíkem.

„Myslím, že to bude hodně týmový výkon, že budou hrát všichni za všechny. To stejné my, nebudeme se připravovat na jednotlivé hráče, ale na celý tým, a budeme chtít předvést naší hru a nekoncentrovat se na jejich jednotlivce.“

Tipovačka Mistrovství světa ve fotbale 2022

Slabinou české reprezentace může být nesehranost. Chybí hráči tří největších českých klubů a v týmu je navíc podle Tomáš Součka řada mladých nováčků.

„Budeme se chtít ukázat, protože se vidíme poprvé, ale fotbal už nějaké roky hrajeme a chceme to ukázat. Plno nových kluků dostalo nominaci díky tomu, jak hrají ve svých týmech, jaké výkony předvádí, a já doufám, že to přenesou i k nám, a držím jim palce,“ věří výkonu týmu kapitán.

Přestože za český tým nenastoupí řada zkušených opor, má být Andrův stadion téměř plný. Prodána je už většina vstupenek.

„Když jsme hráli s Brazílií a s Anglií, tak je jasné, že je vyprodáno, ale když nehrajeme s tak věhlasným týmem a je taky skoro vyprodáno, tak je to pro nás pocta. Víme, že fanoušci budou stát za námi a jdou se podívat a to nás o to víc těší, než když se vyprodá zápas s Brazílií,“ těší Součka.

Utkání Česko – Faerské ostrovy začne v Olomouci v šest hodin večer. Na Radiožurnálu můžete poslouchat aktuální vstupy, Radiožurnál Sport odvysílá reportáž z celého zápasu. 

Tomáš Minarčík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme