Liga mistrů: Haaland prostřílel Dortmund do čtvrtfinále, Porto vyřadilo po prodloužení Juventus

Fotbalisté Sevilly s brankářem Tomášem Vaclíkem vypadli v osmifinále Ligy mistrů s Dortmundem. Úřadující vítězové Evropské ligy na stadionu Borussie remizovali 2:2 a neodčinili domácí porážku 2:3. Dvě branky dal v odvetě stejně jako v prvním duelu domácí Erling Haaland, dvakrát se prosadil i sevillský Júsuf En-Nesjrí. Juventus sice zvítězil nad Portem v prodloužení 3:2, ale po prohře 1:2 z úvodního utkání se s Ligou mistrou loučí.

Dortmund (Aktualizováno: 23:50 9. 3. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Erling Braut Haaland slaví gól

Erling Braut Haaland slaví gól | Zdroj: Reuters

Vaclík odchytal předchozí dva soutěžní zápasy, ale sevillská jednička Bunú se po uzdravení vrátila do branky.

Liga mistrů: Real rozhodl osmifinálový zápas až v závěru, Manchester City potvrdil roli favorita

Číst článek

Španělský tým začal aktivněji a už ve třetí minutě Ocamposovu střelu vytáhnul domácí gólman Hitz, boční síť poté napálil Suso.

Dortmund hned první větší šanci ve 35. minutě využil. Na konci rychlé akce Reus našel volného Haalanda a nejlepší střelec aktuálního ročníku LM si snadno připsal devátou branku.

VAR v akci

Další gól norského útočníka na začátku druhé půle nebyl uznán kvůli jeho útočnému faulu na Fernanda. Sudí Cakir se ale ve spolupráci s videorozhočím vrátil k předcházející situaci, kdy byl Haaland v šestnáctce nedovoleně zastaven Koundém, a odpískal penaltu.

Z ní Haaland trefil tyčku, tím však drama ještě nekončilo. Cakir nechal pokutový kop opakovat, protože Bunú vystoupil před brankovou čáru. Na druhý pokus už dvacetiletý střelec Dortmundu nezaváhal.

Haaland si v Lize mistrů polepšil na 10 gólů v ročníku, celkově v elitní soutěži zaznamenal 20 branek ve 14 zápasech.

Stal se také nejlepším norským střelcem v historii LM po bývalém útočníkovi a současném trenérovi Manchesteru United Olem Gunnarovi Solskjaerovi.

Hosty vrátil do hry v 69. minutě En-Nesjrí, jenž proměnil penaltu za faul Cana na střídajícího De Jonga.

Marocký útočník v šesté minutě nastavení vyrovnal hlavou po Rakitičově centru, ale víc už Sevilla nestihla. Dortmund postoupil do čtvrtfinále poprvé od sezony 2016/17.

Odvetná osmifinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:

Borussia Dortmund - FC Sevilla 2:2 (1:0)
Branky: 35. a 49. z pen. Haaland - 69. z pen. a 90.+6 En-Nesjrí. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun (všichni Tur.) - Irrati (video, It.). ŽK: Morey, Haaland, Can - Acuňa, Koundé, Jordán, Óscar, Fernando, Diego Carlos. Bez diváků. První zápas: 3:2, postoupil Dortmund.

Juventus Turín - FC Porto 3:2 po prodl. (2:1, 0:1)
Branky: 49. a 63. Chiesa, 117. Rabiot - 19. z pen. a 115. Oliveira. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra - Van Boekel (video, všichni Niz.). ŽK: Chiesa, Cuadrado, Bernardeschi, Rabiot - Otávio, Taremí, Oliveira, Mbemba. ČK: 54. Taremí. Bez diváků. První zápas: 1:2, postoupilo Porto.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme