‚Narušení regulérnosti soutěže.‘ Etická komise FAČR zahájila řízení s kancléřem Mynářem

Etická komise Fotbalové asociace ČR zahájila řízení s hradním kancléřem Vratislavem Mynářem, kterého podezírá z narušení regulérnosti soutěže. Mynář měl podle serveru Seznam Zprávy požádat bývalého místopředsedu FAČR Romana Berbra o pomoc, která se podle vyšetřovatelů týkala podpory či ochrany prvoligového klubu 1. FC Slovácko před rozhodčími. Ve smyslu, aby klubu neublížili.

Praha (Aktualizováno: 17:50 30. 3. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vratislav Mynář na tiskové konferenci.

Vratislav Mynář na tiskové konferenci. | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Berbr spolu s dalšími dvěma desítkami lidí čelí stíhání kvůli podezření z korupce a ovlivňování výsledků druhé a třetí ligy.

„Etická komise zahájila řízení s panem Vratislavem Mynářem, a to pro podezření ze spáchání disciplinárního přečinu narušení regulérnosti soutěže,“ řekl předseda etické komise Jan Eisenreich.

Skartaci tajných dokumentů na Hradě nařídil sám Mynář. Zahájena byla ještě ten den, kdy vydal pokyn

Číst článek

Vedoucí prezidentské kanceláře Mynář je členem FAČR za klub TJ Osvětimany, proto s ním etická komise může zahájit řízení. Osvětimany hrají v 1.A třídě Zlínského kraje, tedy šesté nejvyšší soutěži.

Podle médií Mynář psal Berbrovi SMS zprávy ohledně pomoci Slovácku v roce 2018. Detektivové Národní centrály proti organizovanému zločinu objevili tuto komunikaci při analýze dat z Berbrových mobilních telefonů.

Podle policejního orgánu Mynář skrytě žádal Berbra o „dozor“ nad nominací rozhodčích, kteří pískali utkání Slovácka, uvedl web Seznam Zprávy. Mělo jít o tři zápasy. V sezonách 2017/18 a 2018/19, ze kterých zaznamenaná komunikace pochází, bojoval tým z jihu Moravy o záchranu v první lize.

Majitel fotbalového Slovácka Zdeněk Zemek se následně proti těmto informacím a údajným zákulisním dohodám ohradil.

Etická komise dále uložila dvouletý trest zákazu veškeré fotbalové činnosti rozhodčímu Zdeňku Vaňkátovi. Ten měl z pozice asistenta hlavního sudího ovlivnit po předchozí schůzce s funkcionářem Romanem Rogozem utkání mezi Vyšehradem a Varnsdorfem v roce 2019. Vedle zákazu dostal Vaňkát také pokutu 25 tisíc korun. Komise naopak zastavila řízení s rozhodčím Jakubem Hrabovským.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme