AC Milán se změnil, ovlivnil to Zlatan, myslí si Krejčí. Sparta může využít zkušeností hráčů z Itálie

Hned čtyři fotbalisté z kádru Sparty dříve hráli v Itálii. A to se může Pražanům před druhým duelem v základní skupině Evropské ligy na stadionu AC Milán hodit. Trenér Sparty Václav Kotal má několik variant, s kým se na slavného soupeře radit.

Milán Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ladislav Krejčí

Ladislav Krejčí | Zdroj: Profimedia

Čeká je souboj s vedoucím týmem italské ligy. Proti AC Milán by se fotbalistům Sparty mohlo hodit, že hned čtyři hráči z kádru v minulosti právě v Itálii působili.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se na zápas s AC Milán připravovali hráči Sparty Praha

„Je tam nějaká zkušenost s italským fotbalem, tak uvidíme, jestli to bude vidět,“ říká fotbalista Sparty Ladislav Krejčí starší, který poslední čtyři roky oblékal dres italské Boloni.

„S klukama z Boloni si píšu, ale na soupeře jsem se nevyptával. Těch informací je v dnešní době dost, každý týden můžete vidět zápas. Sledovali jsme je spíš takto,“ dodává záložník Sparty.

Zlatan klub změnil

Zkušenostmi z italské ligy se před zápasem na hřišti AC Milán můžou pochlubit i další tři Sparťané – Libor Kozák, Ondřej Čelůstka a Dávid Hancko, který v pražském klubu hostuje z Fiorentiny.

„Samozřejmě to s hráči konzultujeme, ale v italském fotbale se začalo mnohem více útočit, než bylo zvykem. Čeká nás opravdu velmi těžký soupeř,“ tvrdí trenér Sparty Václav Kotal.

A statistiky AC Milán v této sezoně mu dávají za pravdu. Vedoucí tým italské ligy v devíti soutěžních zápasech zatím ještě neprohrál a vždy vstřelil alespoň dva góly.

„Celkově AC Milán se změnil. Myslím, že to hodně ovlivnil příchod Zlatana, ten mužstvu zvedl sebevědomí. Celý mančaft si jde za svým, zachytili výborně začátek sezony, daří se jim a jsou první,“ říká Ladislav Krejčí starší.

Zápas Sparty na hřišti AC Milán začíná v 18.55 prostřednictvím serveru iROZHLAS.cz ho můžete sledovat online nebo naladit stanici Radiožurnál.

Ta ho odvysílá v přímém přenosu střídavě se souběžně hraným duelem Crvena Zvezda Bělehrad – Liberec.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme