Fanoušci Baníku si mohou koupit kus Bazalů. Peníze z prodeje město věnuje dětem

Ostravský magistrát v pátek začíná dražit sedačky ze slavného stadionu Bazaly. Bývalý domovský stánek fotbalového Baníku dělníci momentálně přestavují na velké tréninkové centrum. Posledních skoro 100 plastových a kovových sedaček mohou zájemci vydražit v internetové aukci. Získané peníze dá město na pomoc ostravským dětským domovům.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Baníku Ostrava na stadionu Bazaly

Fanoušci Baníku Ostrava na stadionu Bazaly | Foto: Alexandr Satinský | Zdroj: MAFRA / Profimedia

Fotbalový stadion Bazaly byl otevřen v roce 1959 a Baník na něm své domácí zápasy hrál až do roku 2015, kdy začala jeho rozsáhlá rekonstrukce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fanoušci se těší, že si zakoupí sedačku ze stadionu Bazaly

Aukce začne už v pátek a fanoušci mají jasno. „Zapojím se do té dražby, protože Baníku fandím celý život, už odmalička,“ sdělil Radiožurnálu pan Viktor a není zdaleka jediným zájemcem. Některou ze sedaček se pokusí vydražit i další lidé.

Třeba šestačtyřicetiletý fanoušek, který přesně ví, kam si sedačku doma umístí. „Dal bych si ji stoprocentně do obývacího pokoje. Vedle televize, abych ji měl pořád na očích.“

Na Bazalech se fotí stovky fanoušků. Plachty s nimi zakryjí sektory bez sedaček

Číst článek

Dražbu vymyslel ostravský magistrát. Nechtěl, aby všechny sedačky z legendárního stadionu skončily v odpadu. „Bazaly jsou symbol a nás při rekonstrukci napadlo využít toho, že na místě byly ještě nějaké sedačky, o které byl mezi fanoušky velký zájem,“ vysvětlila náměstkyně primátora Kateřina Hoffmannová (Piráti).

Sedačky jsou podepsané samotnými fotbalisty. Největší přehazování mezi dražiteli se očekává u sedadel s podpisem slavného útočníka Milana Baroše, který za klub ještě stále hraje. Dražba potrvá až do konce tohoto měsíce.

Petr Dušek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme