Bohemians čelí v odvetě s Bodo třígólovému manku. ‚Chceme jim to znepříjemnit,‘ říká trenér Veselý

Fotbalisty Bohemians čeká odveta druhého předkola Evropské konferenční ligy. Proti norskému Bodø/Glimt se pokusí zvrátit výsledek 0:3. Oproti prvnímu utkání chtějí Pražané hlavně zvýšit své herní sebevědomí.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Bohemians na tréninku před odvetou

Fotbalisté Bohemians na tréninku před odvetou | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

„V prvním zápase nám chyběla odvaha hrát s míčem. Na začátku jsme soupeři dokázali čelit, ale potom nám odešla přechodová fáze. Začali jsme být nepřesní a bázliví. Do jedné nebo dvou přihrávek jsme ztratili míč,“ vzpomínal trenér Bohemians Jaroslav Veselý na první utkání v Norsku. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si trenéra Jaroslava Veselého a obránce Lukáše Hůlku

Právě větší odvahu na míči a herní sebevědomí se do svých hráčů před odvetou snaží dostat. Není to ovšem jednoduché, zvlášť když Bohemians o víkendu prohráli ligový duel s Teplicemi. Stoper Lukáš Hůlka ale nedostatek sebevědomí z týmu necítí.

„Jakmile bychom si jako hráči přestali věřit, tak ten sport můžeme přestat dělat. Ve finále nám stejně nezbyde než se uvolnit a hrát s lehkostí. Když se hraje v křeči, tak to vždycky dopadne špatně. Chceme ukázat, na co celý ten týden trénujeme,“ věří Hůlka.

Podpora od trenéra

I pokud ale Bohemians předvedli výkon na hranici svých možností, bude pro ně nesmírně těžké smazat třígólové manko. Jsou si vědomi síly soupeře, který proti nim stojí.

„Chceme se pokusit jim to znepříjemnit. Obrat se může stát, ale samozřejmě ta šance je teď hodně malá. Ale dokud je, tak se vyplatí bojovat o ní. Hráči by měli být sebevědomí, protože už jsme toho hodně zažili. Musí cítit moji podporu, kterou mají a vždycky mít budou,“ uvedl před utkáním trenér Jaroslav Veselý.

Stejně jako Lukáš Hůlka před utkáním nevyhlašoval přehnaně odvážné ambice na postup. Primární cíl pro je pro Bohemians domácí utkání vyhrát.

Jestli se to podaří a případně i rozdílem dostatečným k postupu si můžete poslechnout od 19:05 v přímém přenosu na Radiožurnálu Sport, Radiožurnál nabídne z utkání živé vstupy.

Vojtěch Šilhan, lis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme