Česko 1:0 Rakousko

Nejdražší maďarský fotbalista Szoboszlai se po dlouhém zranění uvedl v Lipsku dvěma góly

Povedený debut v základní sestavě Lipska zažil maďarský záložník Dominik Szoboszlai. Fotbalista, který na jih Německa přestoupil v lednu ze Salcburku, dvěma góly zpoza vápna rozhodl v předehrávce 2. kola Bundesligy o výhře 4:0 nad Stuttgartem.

Video Lipsko (Německo) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Maďarský fotbalista Dominik Szoboszlai

Maďarský fotbalista Dominik Szoboszlai | Foto: Annegret Hilse | Zdroj: Reuters

Teprve dvacetiletý Szoboszlai si první minuty v dresu loňského vicemistra připsal už v úvodním kole. Do zápasu, ve kterém Lipsko překvapivě padlo na hřišti Mohuče, naskočil na 27 minut.

Přestup potvrzen. Jankto po šesti letech opouští Itálii, zahraje si za španělské Getafe

Číst článek

Proti Stuttgartu už ho domácí trenér Jesse March poslal do hry poprvé od úvodní minuty. A musel si mnout ruce. Szoboszlai hýřil aktivitou a v 38. minutě otevřel skóre, když vystihl přihrávku soupeře, připravil si míč a nechytatelně zpoza vápna prostřelil brankáře Floriana Müllera.

Po pěkné kombinační akci zvýšil v druhé půli Emil Forsberg a v 52. minutě opět přišla velká chvíle nejdražšího fotbalisty maďarské historie. Szoboszlai se postavil k volnému přímému kopu a ačkoliv zřejmě zamýšlel nalézt hlavu spoluhráče, překvapivá rotace míče zaskočila soupeře a mladý záložník mohl slavit další branku.

Sestřih utkání RB Lipsko - VfB Stuttgart

Čtvrtý gól přidal z penalty André Silva a Lipsko porazilo Stuttgart přesvědčivě 4:0. V neúplné tabulce se tak posunulo na třetí příčku.

Szoboszlai si musel na debut v dresu Býků počkat půl roku, brzy po svém lednovém příchodu za 25 milionů eur (asi 639 milionů korun) ze Salcburku se zranil a kromě jarní části sezony musel vynechat i Euro. Na něm měl být tahounem maďarského národního týmu.

Výsledky 2. kola německé fotbalové ligy

Německá fotbalová liga - 2. kolo:

Lipsko - Stuttgart 4:0 (38. a 52. Szoboszlai, 46. Forsberg, 65. André Silva z pen.).

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme