Česká fotbalová reprezentace před kempem v Itálii: Koronavirus sledujeme, případně zareagujeme

Česká fotbalová reprezentace se bude na letní evropský šampionát připravovat na začátku června na kempu v Jižním Tyrolsku na severu Itálie, která je z evropských zemí nejvíce zasažena novým typem koronaviru. Vedení národního týmu situaci bedlivě sleduje a v případě potřeby je připraveno zareagovat.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Základní sestava české fotbalové reprezentace pro přátelské utkání se Severním Irskem

Česká fotbalová reprezentace před přátelským utkáním se Severním Irskem | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Jižní Tyrolsko zatím nepatří mezi rizikové oblasti.

„Do přípravného kempu a samotného Eura zbývají ještě víc než tři měsíce. V tuto chvíli nelze předjímat, jak bude situace vypadat. My samozřejmě budeme situaci monitorovat a tým nevystavíme žádnému riziku. Zároveň budeme respektovat případná doporučení a závěry hygienických i epidemiologických autorit,“ uvedl v tiskové zprávě reprezentační lékař Petr Krejčí starší.

Fotbalová reprezentace změří v březnu síly s atraktivními soupeři, v USA vyzve Mexiko a Honduras

Číst článek

„V tuto chvíli lze jen těžko odhadovat, jak bude situace za čtvrt roku vypadat. Česká reprezentace každopádně pokračuje v pečlivých přípravách na šampionát. Věříme, že kemp i samotné Euro proběhnou bez jakýchkoliv omezení,“ vyjádřil přání týmu manažer reprezentace Libor Sionko.

„Na druhou stranu situaci v Česku, Itálii i ve zbytku Evropy monitorujeme a případně na nové informace náležitě zareagujeme,“ doplnil Sionko.

Český tým podle předběžného plánu vyrazí na kemp 31. května a v jeho rámci odehraje 4. června přípravné utkání s Itálií. Do Prahy se mužstvo vrátí 6. června a o den později nastoupí k domácí generálce na šampionát proti Rakousku.

Ideální podmínky a klid

Reprezentace bude na kempu bydlet v hotelu Silena na okraji obce Valles, která leží asi 60 kilometrů severně od Bolzana a jen kousek od rakouských hranic. V minulosti tam trénovaly i evropské velkokluby.

„Od prosince jsme zvažovali několik možností. Na různých místech jsme se byli osobně podívat a nakonec jsme se rozhodli právě pro Ski-& holiday area Gitschberg Jochtal. Budeme tam mít ideální podmínky i potřebný klid na přípravu,“ uvedl Sionko.

„Hned u hotelu budeme mít dvě travnatá hřiště. K tomu ubytování na vysoké úrovni a skvělé možnosti například k regeneraci. Nejen proto věříme, že se tam na Euro připravíme co nejlépe,“ dodal Sionko.

Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého se na šampionátu v základní skupině utkají s vítězem play off Ligy národů C, Chorvatskem a Anglií.

 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme