Útočník Sterling míří do Chelsea. Blues ho koupili z Manchesteru City za 50 milionů liber

Anglický útočník Raheem Sterling přestoupil z Manchesteru City do Chelsea. Londýnský klub se sedmadvacetiletým fotbalistou podepsal pětiletou smlouvu a podle médií za něj zaplatil 50 milionů liber (1,45 miliardy korun).

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Raheem Sterling v dresu národního týmu Anglie

Raheem Sterling v dresu národního týmu Anglie | Foto: Lee Smith/File Photo | Zdroj: Reuters

„V Londýně jsem doma. Je super, že teď budu moct hrát před rodinou a přáteli,“ uvedl na klubovém webu Sterling, který v uplynulé sezoně za City odehrál 47 soutěžních zápasů s bilancí 17 branek a devíti přihrávek.

Záložník Paul Pogba se vrací do Juventusu. ‚Stará dáma‘ ho získala zadarmo z Manchesteru United

Číst článek

V lize však nastoupil jen jedenáctkrát v základní sestavě, protože přednost dostávali Phil Foden a Jack Grealish. „Mám za sebou dost úspěchů, ale pořád toho můžu hodně dokázat. A těším se, že to bude v Chelsea,“ dodal Sterling.

Anglický reprezentant opustil úřadujícího vítěze Premier League po sedmi letech, během kterých s klubem získal čtyři tituly a v sezoně 2020/2021 došel do finále Ligy mistrů. Před tím působil v Liverpoolu.

Oznámení přestupu

Sterling, který je pro Chelsea první výraznou posilou po příchodu nového majitele, za národní tým odehrál 77 zápasů a dal 19 branek. S Anglií byl druhý na loňském mistrovství Evropy a třetí v premiérovém ročníku Ligy národů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme