Na Letnou míří Rangers. Sparta si v zápase Evropské ligy musí dát pozor na kanonýra Simu

Nejvyrovnanější skupinou v aktuální sezoně Evropské fotbalové ligy je ta „sparťanská“. Všechny čtyři týmy mají zatím po třech bodech. Pražané ve čtvrtek na Letné od 18.45 přivítají skotské Rangers a pozor si budou muset dávat i na jednoho bývalého slávistu - Abdallaha Simu.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Sparty si v zápase Evropské ligy budou muset dát pozor na kanonýra Abdallaha Simu

Fotbalisté Sparty si v zápase Evropské ligy budou muset dát pozor na kanonýra Abdallaha Simu | Zdroj: Profimedia

Senegalský útočník Abdallah Sima má v aktuálním ročníku skvělou formu. S devíti góly je nejlepším střelcem Rangers, přičemž šest branek dal v posledních pěti zápasech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si trenéra Priskeho a záložníka Sparty Sadílka před zápasem Evropské ligy proti Rangers

„Abdallah odvádí v této sezoně skvělou práci. Je hodně motivovaný a bojuje pro celý tým. Nemyslí jen na střílení gólů a asistence, ale taky na bránění. A to je důležitá součást naší hry. Když všichni tvrdě pracují, tvoříme dohromady hodně silný obranný blok, což jsme ukázali už v sobotu,“ říká trenér Rangers Philippe Clement.

Kanonýr Sima

Rangers o víkendu porazili ve skotské lize Hibernian 4:0. A vítězství řídil Sima dvěma góly. Na senegalského kanonýra a bývalého slávistu si sparťané musí dávat pozor.

„Když jsme sledovali video, tak jsme si nakoukali nějaké jeho poslední góly, protože v posledních zápasech je opravdu ve formě. Téma to pro nás bylo, ale ne úplně speciální. Nějakou dobu už z české ligy je pryč. Bavili jsme se o něm jako o výborném hráči, protože v ofenzivě je to velká hrozba,“ říká záložník Sparty Lukáš Sadílek.

Simovy kvalita si je dobře vědom i dánský kouč Sparty Brian Priske. Ten se dobře zná se svým čtvrtečním protějškem trenérem Clementem, který u Rangers působí necelé dva týdny. V letech 2006 až 2008 spolu nastupovali v obraně Brugg a vyhráli Belgický pohár.

„Po mém odchodu z Brugg jsme čas od času byli v kontaktu. Když jsem se vrátil do Belgie a ujal se Antverp, párkrát jsme spolu mluvili. Philippe je člověk a trenér, kterého obdivuji. V mnoha aspektech je to opravdový gentleman. V Rangers mu přeji hodně štěstí, jen ne v nadcházejících týdnech,“ říká trenér Sparty Brian Priske.

První porážku na lavičce skotského klubu může Clementovi uštědřit právě Priske se svými svěřenci. Utkání Sparty proti Rangers začne v 18.45 a Radiožurnál Sport ho odvysílá v přímém přenosu. Zápasy AS Řím se Slavií a Dinama Záhřeb proti Plzni začíná v kombinovaném přenosu od 21 hodin.

Pavel Tylšar, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme