Gól a dvě asistence navrch. Šulc proti Gziře zazářil. ‚Hrálo se mi dobře, celkový výkon byl kvalitní,‘ řekl

Fotbalisté Plzně vykročili ve třetím předkole Evropské konferenční ligy rázně za postupem. Na svém stadionu jednoznačně přehráli maltskou Gziru poměrem 4:0, když se trefili Pavel Bucha, Rafiu Durosinmi, Pavel Šulc a Jan Kopic. Vítězství mělo být ovšem podle dění na trávníku ještě vyšší.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Plzně Pavel Šulc před zápasem s Dinamem Záhřeb slibuje, že se jeho tým nebude soustředit jen na defenzivu

Fotbalista Plzně Pavel Šulc před zápasem s Dinamem Záhřeb slibuje, že se jeho tým nebude soustředit jen na defenzivu | Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK | Zdroj: Profimedia

Hrdina utkání Pavel Šulc si mohl vychutnat ovace deseti tisíc diváků při střídání čtvrt hodiny před koncem. Plzeňský záložník korunoval chvíli předtím svůj výborný výkon po dvou asistencích gólem na 3:0. „Hrálo se mi dobře. Řekl bych, že celý týmový výkon byl kvalitní a plnili jsme to, co jsme si řekli. Jsem rád, že to skončilo 4:0. Možná to mohlo být i víc, ale buďme pokorní. Bereme výsledek 4:0.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Hrdinou utkání Plzně proti Gziře byl záložník Pavel Šulc, který zapsal bilanci 1+2

Plzeňané v zápase dominovali v držení míče i počtu střel, v závěru prvního poločasu za stavu 2:0 trefili třikrát brankovou konstrukci.

Trenér Koubek tak hráče o přestávce především uklidňoval. „Určitě nás nabádal, abychom byli trpěliví. Věděli jsme, že si nějakou šanci ještě vytvoříme. Myslím, že zatím máme docela smůlu,“ věřil Šulc, že Viktoria po změně stran navýší dvougólové vedení, což se povedlo jak jemu, tak Janu Kopicovi.

Naopak hrotový útočník Tomáš Chorý se v koncovce trápil i v duelu s Gzírou. „Má to trochu zakleté. Opravdu stačí málo, je ve správných pozicích. Jeho dnešního výkonu si ale vážím, odvedl spoustu práce, makal, dřel a presoval,“ komentoval střelecké trápení Chorého trenér Miroslav Koubek.

Gzira každopádně nebyla ve Štruncových sadech domácím rovnocenným soupeřem a na Maltu se tak vrací s milosrdnou prohrou 0:4.

„Kdybych byl neskromný, tak bych řekl, že jsme měli dát gólů víc a asi by to byla pravda. Šancí bylo možná ještě na dvojnásobek, ale ve fotbale to není tak, že všechno spadne do brány. Vážím si toho, že jsme dali čtyři góly a měli jsme další šance. To znamená, že jsme soupeře přehrávali a byli jsme dostatečně účinní v tvorbě šancí. A pak je to vždycky o realizaci,“ myslí si Koubek.

Odvetné utkání jeho svěřence čeká příští čtvrtek od 19 hodin, kdy se představí na půdě maltského soupeře.

Vladislav Janouškovec, spu Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme