České kluby svou letošní premiéru v pohárové Evropě zvládly. Nejpřesvědčivější výhru předvedla Slavia

Všechny tři české kluby vstoupily do základních skupin evropských fotbalových pohárů vítězně. Plzeň v Konferenční lize zdolala kosovské Ballkani 1:0. V Evropské lize Sparta vyhrála nad kyperským Arisem Limassol 3:2 a Slavia zvítězila v Ženevě nad domácím Servette 2:0.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce pražské Slavie Igoh Ogbu slaví se spoluhráčem Christosem Zafeirisem svůj gól do sítě Ženevy v základní skupině Evropské ligy

Obránce pražské Slavie Igoh Ogbu slaví se spoluhráčem Christosem Zafeirisem svůj gól do sítě Ženevy v základní skupině Evropské ligy | Foto: Reuters, Pierre Albouy | Zdroj: Reuters

Byl to Lukáš Masopust, kdo v deštivé Ženevě ve 32. minutě otevřel skóre, a díky gólu Nigerijce Igoha Ogbua z druhé půle nakonec slávisté vybojovali nejpřesvědčivější vítězství z českých týmů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Českým fotbalovým klubům se v pohárové Evropě dařilo. Zvítězila Plzeň, Slavia i Sparta

Přesto měl autor první branky Masopust k předvedenému výkonu výhrady. „Ve druhé půli jsme soupeři přenechali zbytečně moc prostoru. Úplně mi nevonělo za nimi běhat a čekat, jestli se jim tam něco neodrazí,“ řekl.

A jistotou nehýřili ani hráči Sparty, kteří na Letné s Limassolem nejdřív prohrávali 0:1. Po obratu na 3:1 pak v závěru zápas ještě zdramatizovalo snížení kyperského celku.

Obzvlášť sebekritický byl autor dvou gólů Ladislav Krejčí. „Dva góly jsou super, ale byl jsem u situací, které takhle zkrátka v mé pozici řešit nemůžu. Bohužel se to stalo, ale takové okamžiky někdy přijdou. Hlavně, že se to zvládlo, a tohle už je pak jenom o mně,“ konstatoval Krejčí.

Možná nejspokojenější je tak s výkonem plzeňská Viktoria. Trenér Miroslav Koubek čekal doma s kosovským Ballkani náročnou bitvu o jednom gólu. To se vyplnilo, v 73. minutě rozhodl Lukáš Kalvach.

Koubek byl rád, že se soupeře povedlo ubránit, upozornil ale, že odveta na jeho hřišti bude jiná. „Doma budou hrát ofenzivněji. Kosovský fotbal je takový, že umí odbránit venkovní zápasy a čekají na svou šanci. Jsem rád, že jsme je udrželi na uzdě,“ těšilo Koubka.

Další skupinový zápas odehraje Viktoria za dva týdny v kazašské Astaně. V Evropské lize Sparta poputuje do Sevilly k zápasu s Betisem a Slavia hostí Šeriff Tiraspol.

Kryštof Kousal, spu Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme