Po incidentu v Plzni přichází trest. České Budějovice zavřou pro duel s Hradcem domácí kotel

Vedení fotbalistů Českých Budějovic se kvůli chování fanoušků rozhodlo pro středeční dohrávku 17. ligového kola s Hradcem Králové uzavřít na svém stadionu sektor vyhrazený pro domácí „kotel“. Bez diváků tak zůstane část jižní tribuny určená pro zhruba 400 lidí. Klub takto zareagoval na nedělní incident z utkání 18. kola v Plzni, kde fanoušci Jihočechů ve druhém poločase opakovaně hodili na hřiště dýmovnici. Dynamo o tom informovalo na svém webu.

České Budějovice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Jihočechů ve druhém poločase zápasu proti Plzni opakovaně hodili na hřiště dýmovnici.

Fanoušci Jihočechů ve druhém poločase zápasu proti Plzni opakovaně hodili na hřiště dýmovnici. | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Mluvčí Viktorie Václav Hanzlík na pozápasové tiskové konferenci uvedl, že pokud by českobudějovičtí příznivci vhodili na hrací plochu dýmovnici i potřetí, hlavní rozhodčí Jan Petřík by utkání kvůli ohrožení hráčů ukončil. Jihočeši prohráli v Plzni 0:5, nebodovali v šestém kole po sobě a jsou poslední o bod za Zlínem.

„Hráči si váží podpory fanoušků na venkovních stadionech. Nicméně narušování průběhu utkání vhazováním dýmovnic na hrací plochu, a to dokonce do blízkosti samotných fotbalistů, je pro náš tým zcela kontraproduktivní a překračuje tolerovatelné hranice chování. V návaznosti na tento incident je navíc možné ze strany disciplinární komise Ligové fotbalové asociace očekávat disciplinární řízení s naším klubem,“ uvedl českobudějovický klub v prohlášení.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme