Sigma po 11 letech vyhrála na Slovácku, kouč Jílek byl ale nespokojený. ‚Nepředvedli jsme vůbec nic,‘ řekl

Ještě před víkendem platilo, že když fotbalisté Olomouce naposledy zvítězili na hřišti Slovácka, českým prezidentem byl Václav Klaus a tím americkým Barack Obama.

Uherské Hradiště Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Vodháněl (vpravo) slaví svůj branku do sítě Slovácka

Jan Vodháněl (vpravo) slaví svůj branku do sítě Slovácka | Zdroj: SK Sigma Olomouc

Teď už to ale neplatí, protože Sigma dokázala v Uherském Hradišti po jedenáctiletém čekání zvítězit. Konkrétně to bylo 2:0 v utkání třetího kola prvoligové sezony.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sigma po 11 letech vyhrála na Slovácku. Ale nemuselo to tak být, zmínil Jílek. S čím byl nespokojený

Trenér Václav Jílek byl přesto po zápase hodně kritický. „Jsem spokojený se třemi body. Zachytil jsem, že je to jedenáct let, co jsme tu naposledy vyhráli. Ani se tomu nedivím, mohlo to tak pokračovat.“

S výkonem svých svěřenců i přes dobrý výsledek spokojený nebyl a hledal způsob, jakým to vyjádřit. 

„Hlavně v prvním poločase jsme tu nepředvedli vůbec nic. Pro Slovácko musí být těžké tohle kousat,“ nešetřil kritikou.

Přitom už po prvním poločase Olomouc vedla 1:0. Bylo to ale především kvůli chybě domácího gólmana Milana Heči, kterému vypadl po nenápadném centru míč z rukavic, čehož využil útočník Lukáš Juliš.

Doufal jsem, že takový zápas ještě zažiju, radoval se Pilař po premiéře na novém stadionu

Číst článek

I přes zjevnou nespokojenost prý ale Jílek zachoval během přestávky v kabině klid.

„Každý by čekal, že tam bude Jílek řvát a do všeho mlátit, ale proběhlo to v klidu. Moje prvotní věta byla, že máme velkou výhodu a velký předpoklad, a to je to, že hůř už hrát nemůžeme. Za poslední dobu jsme z naší strany opravdu neviděl slabší výkon,“ popisoval Jílek.

Po změně stran už ale byl Jílek s výkonem svých svěřenců přeci jen spokojenější. 

„Druhý poločas už byl trochu jiné kafe. Neříkám, že to byla úplně zásadní změna, ale byli jsme mnohem kompaktnější. A naopak jsme ukázali nekvalitu v předfinální fázi a v brejkových situacích,“ říkal Jílek.

David Nekvinda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme