Červená karta? Nemyslím si, že to bylo správné, řekl kouč Sparty Priske po utkání v Hradci Králové

Rozestupy na špičce tabulky fotbalové ligy se po jedenáctém kole nemění. První Sparta dál vede o dva body před Slavií, sedm bodů pak ztrácí Plzeň. Všechny zmiňované týmy totiž vyhrály. Sparťané porazili Hradec Králové na venkovním hřišti 3:1 a dokázali si poradit i přes brzké vyloučení Victora Olatunjiho.

Hradec Králové Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér fotbalistů Sparty Brian Priske se raduje z vítězství v utkání proti Hradci Králové

Trenér fotbalistů Sparty Brian Priske se raduje z vítězství v utkání proti Hradci Králové | Foto: David Taneček | Zdroj: ČTK

Trenér Sparty Brian Priske považoval výsledek za zasloužený. Pochválil tým za výkon a zdůraznil, že i v deseti byli jeho fotbalisté lepší. Úvod zápasu byl totiž pro hosty divoký. Nejprve se brzy zranil Lukáš Haraslín a musel ho vystřídat Jan Kuchta. Pak Sparta vedla díky gólu Adama Karabce, ale jen o chvilku později viděl druhou žlutou kartu Olatunji a musel ze hřiště.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sparta porazila Hradec Králové 3:1. Co o zápase řekl Brian Priske?

Priske ale bral věci tak, jak jsou. Mluvil o tom, že zranění jsou součástí fotbalu, ale že kvůli tomu mají dobrý kádr a dobré hráče i na střídačce. A o vyloučení radši vůbec nechtěl mluvit. „Červená karta? Ani se k tomu nechci vyjadřovat. Nemyslím si, že to bylo správné,“ řekl kouč Sparty.

Před druhou žlutou kartou v devatenácté minutě šel Olatunji do vysokého výskoku, hradecký Ondřej Ševčík zůstal stát na zemi. Útočník Sparty kolem něj při hlavičce proletěl a nepříliš intenzivně ho zasáhl do ramen. Hlavní rozhodčí Petr Hocek ho pak po druhé žluté kartě vyloučil. Sparta ale i v oslabení brzy přidala další gól.

A znovu se trefil Karabec, který v Evropské lize v týdnu neproměnil velké šance v Seville proti Betisu, tentokrát ale Spartě výrazně pomohl. Priske mladého záložníka chválil nejen za to, že dal dva góly, ale pracoval dobře také do defenzivy, zvlášť při sparťanském oslabení.

A že pro Karabce to byl povedený zápas i kvůli zvýšení sebevědomí po utkání s Betisem. „Jsem velmi rád, že v dnešním utkání předvedl takový výkon,“ ocenil Priske, jak se Karabec vyrovnal s celou situací.

Mirko Vasić, spu Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme