Plzeň porazila Olomouc a posunula se na třetí místo, Hradec Králové na novém stadionu znovu vyhrál

Fotbalisté Plzně v pátém kole první ligy doma zdolali po obratu Olomouc 2:1 a vystřídali soupeře na třetím místě tabulky. Hosty poslal do vedení ve 27. minutě Juraj Chvátal, ale ještě v nastavení úvodního poločasu otočili výsledek kapitán Lukáš Hejda a Pavel Bucha po dvou přihrávkách Cadua. V 87. minutě byl vyloučen olomoucký náhradník Lukáš Vraštil.

Plzeň (Aktualizováno: 18:07 20. 8. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Plzně se radují ze vstřeleného gólu do sítě Olomouce

Fotbalisté Plzně se radují ze vstřeleného gólu do sítě Olomouce | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Svěřenci trenéra Miroslava Koubka se ideálně naladili na čtvrteční úvodní zápas závěrečného play off o postup do skupiny Evropské konferenční ligy na hřišti kazachstánského Tobolu Kostanaj.

Sparta remizovala v Teplicích a poprvé v sezoně nevyhrála, kapitán Krejčí viděl červenou kartu

Číst článek

Koubek udělal v základní sestavě sedm změn oproti čtvrteční odvetě 3. předkola Konferenční ligy na hřišti maltské Gziry, kde Viktoria zvítězila 2:0. Zůstali pouze Hranáč, Kalvach, Traoré a Šulc.

Domácí v pětatřicetistupňovém vedru začali velkým náporem. Durosinmiho střelu z úhlu vyrazil Macík, jehož branku později přestřelil Cadu. Macík následně při odkopu trefil Šulce, ale Durosinmimu odskočil míč a chybu olomouckého brankáře nepotrestal.

Hanáci se v úvodu hledali a první možnost si vytvořili až ve 21. minutě, kdy Fortelného tečovaná střela skončila těsně nad břevnem. O šest minut později ale Sigma nečekaně otevřela skóre. Vodháněl z rohu našel těsně před šestnáctkou volného Chvátala, který z voleje napálil míč o břevno do branky. Slovenskému bekovi k premiérovému ligovému gólu v sezoně pomohla i Šulcova teč.

Plzeňští v závěru úvodního dějství opět získali převahu a v první minutě nastaveného času vyrovnali. Cadu nacentroval do pokutového území a Hejda hlavou překonal Macíka. Třiatřicetiletý stoper se v ligovém ročníku trefil podruhé.

Domácí za dvě minuty otočili skóre. Cadu tentokrát našel v šestnáctce Buchu a plzeňský záložník se prosadil tvrdou ranou. Třetí brankou v sezoně nejvyšší soutěže dotáhl nejlepší ligové střelce včetně spoluhráče Šulce.

Západočeši i po změně stran začali aktivně, i když první větší šanci druhé půle měli hosté. Hejda chyboval v rozehrávce a Staněk vyrazil Zmrzlého ránu na přední tyč. Na druhé straně Bucha o kousek minul.

Olomoučtí sahali po vyrovnání, ale nedotáhli několik slibných akcí. Jejich šance na bodový zisk minimalizoval v 87. minutě střídající obránce Vraštil, jenž na polovině hry před unikajícím Vlkanovou zahrál rukou a dostal červenou kartu. Plzeňští už si závěr pohlídali a neprohráli se Sigmou v 19. z posledních 20 ligových zápasů.

5. kolo první fotbalové ligy:

Viktoria Plzeň - Sigma Olomouc 2:1 (2:1)
Branky: 45.+1 Hejda, 45.+3 Bucha - 27. Chvátal. Rozhodčí: Berka - Matoušek, Pečenka - Batík (video). ŽK: Navrátil, Sláma (oba Olomouc). ČK: 87. Vraštil (Olomouc). Diváci: 9114.

FC Hradec Králové - FC Zlín 2:0 (1:0)
Branky: 45.+1 Gabriel, 74. Horák. Rozhodčí: Starý - Kotík, Dresler - Machálek (video). ŽK: Kodeš, Klíma - Fantiš, Reiter.

Dynamo České Budějovice - Bohemians Praha 1905 3:0 (1:0)
Branky: 45.+2 Adediran, 58. Havel, 89. Osmančík. Rozhodčí: Petřík - Váňa, Leška - Zelinka (video). ŽK: Havel (Č. Budějovice). Diváci: 3756.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme