První zápas Hapala ve Spartě skončil remízou, vyhrály Boleslav a Slovácko

Fotbalisté Sparty ve 20. kole Het Ligy remizovali v Karviné 1:1 a nepřipravili Pavlu Hapalovi vítězný vstup na letenskou lavičku. Mladá Boleslav jasně zvítězila v Brně, tři body má i Slovácko.

Karviná, Brno, Uherské Hradiště (Aktualizováno: 21:04 10. 3. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Sparty po remíze v Karviné

Fotbalisté Sparty po remíze v Karviné | Foto: Petr Sznapka | Zdroj: ČTK

MFK Karviná - Sparta Praha 1:1

Sparta nebyla v Karviné výrazně lepší, přesto velkou část zápasu vedla. Svěřenci nového trenéra Pavla Hapala šli do vedení ve 24. minutě. Kalabiškův odkop se dostal pouze ke Kangovi, který přízemní ránu umístil přesně k tyči, Patrik Le Giang se natahoval marně.

Všechno funguje, shodují se hráči Jihlavy. Za čtyři zápasy získali více bodů než za celou podzimní část

Číst článek

Jenže domácí se ve druhém poločase tlačili za vyrovnáním. Jako první pálil Lukáš Budínský, jeho ránu Nita u tyče vyrazil, vedení Sparty mohli navýšit Ben Chaim i Juliš, oba neúspěšně.

O vítězství přišla Sparta v 87. minutě, Tomáš Wágner si naběhl na pas za obranu, tváří v tvář brankáři Nitovi udělal téměř hokejový blafák a zakončením do prázdné branky vyrovnal.

Sparta má po 20 kolech 34. bodů a ve zbývajícím programu ji Liberec může odsunout na páté místo.

Zbrojovka Brno - FK Mladá Boleslav 0:3

Mladá Boleslav řešila výsledkovou krizi změnou trenéra a pod vedením Jozefa Webera se ve druhém zápase dočkala prvních tří bodů. Strůjcem vítězství v Brně byl Jiří Valenta.

Své galapředstavení začal čerstvě 30letý záložník už ve 2. minutě, kdy se k němu odrazil centr Konatého. Valenta se s ničím nezdržoval a „volejem“ poslal Středočechy do vedení.

Neuběhlo ani dvacet minut a do brněnského vápna letěl centr tentokrát z levé strany a znovu si ho našel Jiří Valenta a zvýšil. Po půl hodině Valenta po rohu centroval a na 3:0 zvýšil bek Lukáš Pauschek.

Ve druhém poločase si Středočeši hlídali svou první výhru v jarní části sezony, díky které mají 20 bodů, o jeden víc než předposlední Brno.

1. FC Slovácko - Bohemians Praha 1905

Těsně nad sestupovými pozicemi se drží Slovácko díky veledůležitému domácímu vítězství nad Bohemians 1905.

V klidu hrající Klokani sice zápas dlouho kontrolovali, jejich největší šance měl syn trenéra Martin Hašek, ale jednou ho vychytal Heča a dvakrát netrefil bránu.

To se naopak povedlo v 79. domácímu kapitánovi. Vlastimil Daníček zůstal po odraženém centru z pravé strany úplně sám na hranici pokutového území a prvním dotekem zavěsil pod břevno vítězný gól.  

FK Teplice – FC Fastav Zlín 2:1.

V souboji o první jarní výhru prohloubili Severočeši krizi Zlína. Teplicím k výhře pomohli dva premiéroví střelci, v sedmnácté minutě si na Krobův centr naskočil Alex Král. 19letý záložník, předskočil laxně bránícího Gajiče a hlavou zavěsil svůj první ligový gól.

Po přestávce hosté vyrovnali. Zmatky v domácí obraně potrestal Petr Hronek, jenže Ševci drželi vyrovnaný stav jen necelých deset minut. Pak si další benjamínek Patrik Žitný obhodil u lajny Matějova, narazil si s Vaněčkem a technickou střelou k tyči rozhodl.

Teplice jsou po dvacátém kole osmé, Zlín se propadl na 11. místo, ale na sestupové pozice má jen dvoubodový náskok.

 20. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 1:0 (0:0)
Branka: 79. Daníček. Rozhodčí: Zelinka - Myška, Fišer. ŽK: Daníček - Tetteh. Diváci: 4019.

Zbrojovka Brno - FK Mladá Boleslav 0:3 (0:3)
Branky: 2. a 19. Valenta, 30. Pauschek. Rozhodčí: Houdek - Moláček, Kříž. ŽK: Šušnjar, Kateřiňák (oba Boleslav). Diváci: 4122.

1. FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 1:0 (0:0)
Branka: 79. Daníček. Rozhodčí: Zelinka - Myška, Fišer. ŽK: Daníček - Tetteh. Diváci: 4019.

FK Teplice - Fastav Zlín 2:1 (1:0)
Branky: 17. Král, 58. Žitný - 48. Hronek. Rozhodčí: Pechanec - Kotík, Melichar. ŽK: Soungole - Kopečný, Gajič, Džafič. Diváci: 2156.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme