Stadion v Tiraně je specifický, říká bezpečnostní manažer reprezentace. Souček se těší na atmosféru

Fotbalisty čeká klíčové utkání v evropské kvalifikaci. V Tiraně se utkají s domácí Albánií a jakýkoli bodový zisk může významně posílit jejich postupové šance. Naopak případná porážka jim může účast na šampionátu hodně zkomplikovat. Hrát se bude v bouřlivé atmosféře Air arény, ve které to dost žije i mimo sportovní zápasy.

Tirana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záložník Tomáš Souček v dresu národního týmu

Záložník Tomáš Souček v dresu národního týmu | Zdroj: Reuters

„Stadion je hlídaný 24 hodin denně. Na stadionu jsou restaurace. Člověk tam může přijít a sedět v podstatě na VIP tribuně. Během zápasu tam bude prezident Albánie i prezidenti albánské a české fotbalové asociace. Tyhle prostory jsou běžně hlídané pořadatelskou službou, což je pro mě zvláštnost,“ popisuje bezpečnostní manažer fotbalové asociace Jakub Schoř stadion v Tiraně, na kterém si ve čtvrtek čeští fotbalisté zahrají důležité kvalifikační utkání.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si bezpečnostního manažera reprezentace Jakuba Schoře před utkáním v Albánii

„Stadion musím pochválit. Je velmi hezký,“ těší se na zápas kapitán českého týmu Tomáš Souček.

„Slyšel jsem, že má být bouřlivá atmosféra. To ale může být i naše výhoda. S klukama máme takovou atmosféru taky rádi, takže si z toho budeme chtít udělat výhodu,“ doplňuje.

Bouřlivý byl už prodej vstupenek. Podle informací z albánské fotbalové asociace zájem asi 15krát převyšoval zhruba dvacetitisícovou kapacitu stadionu.

Změna pro fanoušky

„Podařilo se nám vyjednat důležitou věc pro naše fanoušky. Sektor hostů byl přemístěn ze spodního do horního patra, což je daleko lepší,“ připomněl Jakub Schoř účast českých fanoušků, kterých bude v hledišti skoro 500.

„Při minulém utkání, které tady Albánie hrála s Polskem, vhazovali z horního patra domácí fanoušci různé předměty dolů. Poláci jim to zase vraceli nahoru. Proto jsem chtěli naše fanoušky dostat nahoru, aby k tomuhle nedocházelo,“ uzavřel.

Utkání mezi Albánií a Českem začíná ve čtvrtek ve 20:45. Radiožurnál Sport bude zápas vysílat v přímém přenosu.

Jaroslav Plašil, lis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme