Krále znám, nevím jestli on mě, směje se brankář Bragy Horníček před zápasem s Unionem Berlín

Jen čtyři čeští fotbalisté si letos užívají atmosféru Ligy mistrů. Vedle Davida Juráska z Benfiky Lisabon a Ondřeje Lingra z Feyenoordu Rotterdam se dva můžou utkat v úterý večer. Union Berlín s Alexem Králem totiž vyzve Bragu, ve které působí brankářská jednička reprezentace do 21 let Lukáš Horníček.

Braga Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český brankář Lukáš Horníček v dresu Bragy

Český brankář Lukáš Horníček v dresu Bragy | Zdroj: Profimedia

„Asi se pozdravíme na hřišti. Já Alexe samozřejmě znám, nevím, zda on zná mě. V týmu mám jednoho jeho bývalého spoluhráče Zalazara, který o něm mluvil moc hezky. Mám na něj jen dobré reference. Uvidíme na hřišti, co nám ukáže,“ vypráví Lukáš Horníček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si českého brankáře fotbalové Bragy Lukáše Horníčka před zápasem Ligy mistrů

Jedenadvacetiletý český brankář ale nejspíš na stadionu v Berlíně soupeři čelit nebude. V této sezoně totiž zatím čeká na svou příležitost za zkušeným jedenatřicetiletým Brazilcem Matheusem. „Je to místní legenda, která je v klubu už deset let. Všichni si ho tady vychvalují jako skvělého člověka, zároveň je velkým profesionálem na hřišti,“ říká Horníček o svém konkurentovi v bráně Bragy. 

Portugalštinu ovládá

Do Portugalska český brankář přešel už v roce 2019 a tak už si zvykl na tamní podmínky, včetně portugalštiny. „Jazyk ovládám. Je to jeden z těch těžších jazyků, ale vždy jsem schopen se dorozumět. Všichni mě chválí, že mluvím dobře. Jsem spokojený a vše si umím zařídit,“ popisuje Horníček.

„Je tu hezky celý rok a je to jedno z nejteplejších míst v Portugalsku. K vidění je tady hodně památek, kostelů a často sem cestují lidé, kteří věří v boha. Jinak je to tu moc pěkné místo k životu,“ vypráví mládežnický reprezentant.

Ve svých 21 letech by nyní rád získal místo v prvním týmu Bragy, ale má i dlouhodobé výhledy. „Jednou bych se chtěl dostat ještě do lepší ligy a vyzkoušet si jednu z top pěti soutěží. To je ale ještě daleko,“ uvědomuje si nadějný brankář Horníček.

Adam Weidenthaler, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme