Villarreal se oklepal z gólu v první minutě a remizoval s Juventusem, Chelsea si poradila s Lille

Fotbalisté španělského Villarrealu na domácím stadionu remizovali v osmifinále Ligy mistrů s Juventusem. Španělský celek se dlouho vzpamatovával z gólu Dušana Vlahoviče v první minutě, nakonec ale díky díře v italské obraně srovnal na konečný stav 1:1, a to zásluhou Daniho Pareja. Obhájce titulu Chelsea si poradil s Lille 2:0, skórovali nejrpve autor vítězné finálové trefy minulého ročníku Kai Havertz a následně i Christian Pulisic.

Villarreal (Aktualizováno: 23:00 22. 2. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záložníci Dani Prejo z Villarrealu a Adrien Rabiot z Juventusu v souboji o míč

Záložníci Dani Prejo z Villarrealu a Adrien Rabiot z Juventusu v souboji o míč | Foto: Pablo Morano | Zdroj: Reuters

Oči fanoušků se upíraly zejména na zimní akvizici Dušana Vlahoviče ze Srbska. Příznivci Juventusu ho za poslední tři nepovedené zápasy kritizovali, navíc nemá zkušenosti v pohárech a v Lize mistrů nastoupil vůbec poprvé.

Jeho odpověď? Rychlý náběh za obranu, zpracování dlouhé přihrávky a křižná přízemní rána slabší nohou za záda domácího gólmana Rulliho. Přesný zásah. A to po třiceti vteřinách svého debutu v milionářské soutěži. 

Jako by oba celky blesková trefa trochu zaskočila. Pár příležitostí ještě do konce poločasu přibylo, ale jen jedna vyložená šance. Záložník Villarrealu Lo Celso však nastřelil ze skvělé pozice tyč. Žlutá ponorka dál dominovala na míči, ale trochu se topila v italském obranném bloku.

Zápas Villarreal - Juventus jsme sledovali online

Číst článek

Trpělivé vyčkávání se ale španělskému celku vyplatilo. V 66. minutě se v jinak solidní defenzivní linii Juventusu objevila obrovská průtrž, do které si naběhl jako neviditelný Dani Parejo a z voleje zakončil skvělý pas kolegy ze zálohy Capouea.

V tu chvíli se italský celek dusil až do závěrečných minut pod neutichajícím tlakem. Villarreal na soupeře soustavně tlačil a zároveň dobře předcházel možným protiútokům. Hluboký blok Juventusu ale nápor vydržel. Ve druhém zápase tak bude po remíze 1:1 vše otevřené.

Chelsea 2:0 Lille

Chelsea se poprvé představila před domácím publikem jako vítěz mistrovství světa klubů a vstup do utkání jí vyšel.

Liverpool zvítězil v úvodním osmifinále Ligy mistrů na půdě Interu, Bayern remizoval v Salcburku

Číst článek

Havertz si po neproměněné šanci naskočil v osmé minutě na Zijachův centr z rohového kopu a hlavou otevřel skóre.

Lille postupně vyrovnalo hru, "Blues" ale ani ve čtvrtém domácím utkání v této sezoně milionářské soutěže neinkasovali.

Naopak v 63. minutě vyvezl míč Kanté a vybídl ke skórování Pulisice, jenž se trefil poprvé v tomto ročníku soutěže. Chelsea tak porazila OSC i ve třetím vzájemném duelu. Navíc jako první anglický tým vyhrála v Lize mistrů pět domácích utkání za sebou s čistým kontem.

Výsledky osmifinále Ligy mistrů

Villarreal - Juventus 1:1 (0:1)

Branky: 66. Parejo - 1. Vlahovič. Rozhodčí: Siebert - Seidel, Foltyn - Dankert (video, všichni Něm.). ŽK: Rulli - Rabiot.

Chelsea - Lille 2:0 (1:0)

Branky: 8. Havertz, 63. Pulisic. Rozhodčí: Gil Manzano - Iňigo, Nevado - Hernández (video, všichni Šp.). ŽK: Loftus-Cheek - Ben Arfa. Diváci: 39.000.

apr, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme