Přetlak v plzeňské ofenzivě. 'Máme tři útočníky, které by chtěla většina ligy,' těší Vrbu

Na jedno místo v útoku plzeňských fotbalistů se tlačí tři hráči. Nejlepší střelec ligy, žádaný mladý talent a ostřílený mazák. Během zimní přípravy budou chtít zaujmout trenéra Pavla Vrbu.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Krmenčík, klíčový útočník Viktorie Plzeň, na začátku zimní přípravy

Michael Krmenčík, klíčový útočník Viktorie Plzeň, na začátku zimní přípravy | Foto: Václav Nussbauer/FCVP | Zdroj: http://www.fcviktoria.cz/

Plzeň se smiřuje, že nejlepšího střelce ligy Michaela Krmenčíka neudrží navždycky. O reprezentačního útočníka je velký zájem v zahraničí. A tak z Olomouce přivedla Tomáše Chorého.

Viktoria Plzeň zahájila přípravu s jedinou posilou. Limberský přijel na skútru

Číst článek

„Chceme se připravit, když se něco stane, že budeme mít dalšího hrotového útočníka. Nechci říct, že by Michala Krmenčíka nahradil, ale zkrátka máme alternativu, kdyby třeba Michal odešel,“ vysvětluje podle Radiožurnálu plzeňský trenér Pavel Vrba.

Zároveň dodává, že pro jarní část ročníku chce Krmenčíka ještě udržet. To znamená, že oba důrazní útočníci budou bojovat o jedno místo v sestavě. Vždyť Chorý stál lídra ligové tabulky kolem dvaceti milionů korun, což není cena náhradníka.

„V přípravném období dostanou oba dostatek prostoru. Navíc je tam Marek Bakoš. Máme tři útočníky, které by chtěla většina mužstev v lize,“ připomíná Vrba, že má k dispozici ještě zkušeného slovenského útočníka Marka Bakoše.

22letý Chorý v pátek poprvé s plzeňským týmem trénoval. Jeho dvoumetrovou postavu na hřišti nešlo přehlédnout. „Plzeň má určitě větší ambice. Je to větší  klub, je tu krásné zázemí... Moc se těším, je to největší posun v mé kariéře."

Kupovat zahraniční hráče je složitější

Plzni navíc patří ještě jeden na české poměry nadstandardní útočník. Jakub Řezníček bude na jaře hostovat v Olomouci, protože na západě Čech by byl pravděpodobně jen náhradníkem.

Chorého příchod odpovídá plzeňské přestupové filozofii. Vrba a spol. se zaměřují na Čechy a Slováky, zatímco třeba Slavia a Sparta se v poslední době často dívají i do zahraničí. 

Vrba pro to má jednoduché vysvětlení: „Vy víte, že jsme trošku zaměření na oblast Česka a Slovenska. Do zahraničí se moc nepouštíme. Kupovat zahraniční hráče je mnohem složitější, než je mít v Česku a na Slovensku otestované a vědět, jak pracují."

Jestli se Plzeň v případě Chorého přestupu trefila do černého a jestli Krmenčík svou pozici v útoku uhájí, začne být jasné v polovině února, kdy začíná jarní sezona.

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme