Korupční skandál Barcelony pokračuje. Policie pátrala po dokumentech v sídle fotbalového svazu

Španělská policie ve čtvrtek prohledala sídlo národního fotbalového svazu, v kancelářích komise rozhodčích pátrala po dokumentech spojených s korupčním skandálem FC Barcelona. Uvedla to agentura AP, podle níž policisté nikoho nezadrželi. Státní zastupitelství v březnu obvinilo Barcelonu z ovlivňování rozhodčích, zpronevěry a falšování dokumentů.

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sídlo španělského fotbalového svazu

Sídlo španělského fotbalového svazu | Zdroj: Profimedia

Podle státního zástupce Barcelona převedla v letech 2001 až 2018 téměř 7,3 milionu eur (178 milionů korun) na účet společnosti patřící tehdejšímu viceprezidentovi komise rozhodčích Josému Maríovi Enríquezovi. Katalánský celek kvůli podezření z korupce čeká soud, obviněni byli i jeho někdejší předsedové Josep Maria Bartomeu a Sandro Rosell.

‚Jeden z největších útoků na klub.‘ Barcelona odmítá obvinění z uplácení rozhodčích, mělo jít o konzultace

Číst článek

Mezi obviněnými je i Enríquez, který stejně jako zástupci Barcelony platby přiznal. Všichni nicméně popřeli, že šlo o úplatky.

Prezident FC Barcelona Joan Laporta v dubnu prohlásil, že aféru považuje za jeden z největších útoků na katalánský klub v jeho historii. Podle Laporty klub zadal externí firmě audit, který žádné pochybení neprokázal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme