West Ham se Součkem porazil v londýnském derby Tottenham a je už čtvrtý

Fotbalisté West Hamu zvládli v 9. kole londýnské derby proti Tottenhamu a po vítězství 1:0 jsou v tabulce Premier League na čtvrtém místě. Celý zápas v dresu vítězů odehrál záložník Tomáš Souček, který viděl v prvním poločase žlutou kartu.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Souček (vlevo) během zápasu proti Tottenhamu.

Tomáš Souček (vlevo) během zápasu proti Tottenhamu. | Foto: DAVID KLEIN | Zdroj: Reuters

Fotbalisté West Hamu, kteří po povedené loňské sezoně pokračují v dobrých výkonech i letos, nastoupili v londýnském derby proti Tottenhamu v základní sestavě se záložníkem Tomášem Součkem. Jeho krajané Alex Král a Vladimír Coufal kvůli zdravotním potížím znovu na soupisce chyběli.

Před fanoušky se neschovávám, říká Souček o životě v Londýně. Coufalovi chybí jedině český chleba

Číst článek

Domácím se povedl vstup do utkání a hned v osmé minutě mohli jít do vedení, když akrobaticky zakončoval Fornals, jenže brankář Lloris jeho střelu vyrazil. Po půl hodině hry měl velkou šanci i Souček, v dobré pozici ale hlavičkoval těsně vedle. Ještě do přestávky pořádně zahrozil i Tottenham, hlavičkujícího Kanea ale vychytal Fabianski.

Skóre se tak měnilo až po přestávce a znovu u toho byl Kane, bohužel pro Tottenham ale u vlastní brány. Anglický kanonýr totiž při rohovém kopu neubránil Michaila Antonia a ten poslal West Ham do vedení.

Antonio v závěru ještě povedenou kolmicí vyslal do šance Benrahmu, alžírský záložník ale ztroskotal na Llorisovi. West Hamu to ale moc vadit nemuselo, do konce zápasu už svého soupeře do ničeho nepustil a uhájil vítězství 1:0. V tabulce Premier League patří „Kladivářům“ už čtvrté místo.

V dalším nedělním zápase dokázal Leicester vyhrát na půdě Brentfordu 2:1. Liverpool ve šlágru zostudil Manchester United na jeho hřišti debaklem 5:0.

Anglická fotbalová liga - 9. kolo:
Brentford - Leicester 1:2 (60. Jörgensen - 14. Tielemans, 73. Maddison), West Ham United - Tottenham 1:0 (72. Antonio), Manchester United - Liverpool 0:5 (38., 45.+5 a 50. Salah, 5. Keita, 13. Jota).

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme