Fiorentina truchlí za kapitána. Davide Astori zemřel, bylo mu 31 let

Fotbalový klub ACF Fiorentina potvrdil, že jeho kapitán, 31letý Ital Davide Astori, zemřel na hotelu před zápasem v Udine. Všechny nedělní zápasy Serie A byly odloženy.

Florencie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán Fiorentiny Davide Astori

Kapitán Fiorentiny Davide Astori | Foto: Matthew Childs Livepic | Zdroj: Reuters

„Fiorentina je hluboce otřesena a nucena oznámit, že kapitán Davide Astori zemřel. V této hrozné chvíli prosíme o shovívavost médií,“ uvedl klub na oficiálním twitterovém účtu.

31letý obránce zemřel na hotelu před zápasem svého týmu v Udine, kde měli „fialoví“ bojovat o udržení desátého místa v Serii A. Podle italských médií stoper zemřel ve spánku a jeho tělo bylo převezeno na pitvu.

Davide nedorazil na snídani, kam obvykle chodil jako první. Takže jsme ho šli zkontrolovat. Davide spal v místnosti sám. Poslední, kdo ho viděl, byl Marco Sportiello. Někteří hráči spí v jednolůžkových pokojích, někteří po dvou," uvedl mluvčí Fiorentiny Arturo Mastronardi.

Všechny nedělní zápasy Serie A byly v reakci na Astoriho úmrtí odloženy. 

„Všichni v Udinese jsou v šoku ze zprávy o Davideho smrti. Myslíme na jeho rodinu, kamarády i spoluhráče," napsal na twitter klub, proti kterému měl čerstvý otec Astori nastoupit.

Odchovanec AC Milán Davide Astori strávil většinu časy v Cagliari, do Florencie přišel před třemi lety nejprve na hostování, následně na přestup a stal se kapitánem. Ve čtrnácti zápasech nastoupil za italskou reprezentaci.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme