Fagioli z Juventusu si kvůli sázení sedm měsíců nezahraje. Vyšetřovaní jsou ještě Tonali a Zaniolo

Záložník Juventusu a italské reprezentace Nicoló Fagioli dostal sedmiměsíční distanc za sázení na fotbalové zápasy. Dvaadvacetiletý hráč se k porušení pravidel přiznal. Na utkání vlastního týmu ale prý nesázel. O trestu pro dvaadvacetiletého fotbalistu informovala agentura Reuters.

Řím Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nicoló Fagioli

Nicoló Fagioli | Zdroj: Profimedia

K sedmi měsícům bez fotbalu dostal Fagioli ještě pětiměsíční podmínku. Navíc musí zaplatit 12.500 eur (přes 300.000 korun) a docházet na skupinovou terapii, aby se zbavil závislosti na hazardu.

Dluhy, rozpad rodin, sebevraždy. I sázení na sportovní výsledky může vést k nebezpečné závislosti

Číst článek

Fagioli je hráčem Juventusu od roku 2015. S klubem vyhrál italskou ligu, pohár i superpohár. V uplynulé sezony byl vyhlášen nejlepším mladým hráčem Serie A. Za národní tým si zahrál jednou.

Další reprezentanti v ohrožení

Trest za sázky hrozí i dalším dvěma italským reprezentantům. Ve čtvrtek museli kvůli vyšetřování opustit sraz národního týmu záložníci Nicoló Zaniolo z Aston Villy a Sandro Tonali z Newcastlu.

Fotbalisté v Itálii mají od svazu zakázáno sázet na fotbalové zápasy, na jiné sporty sázet mohou. Za porušení pravidel jim hrozí zákaz činnosti minimálně na tři roky a pokuta nejméně 25.000 eur (asi 617.000 korun). Fagioli vyvázl podle médií s nižším trestem díky tomu, že při vyšetřování spolupracoval.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme