Slavia drží v letošní sezoně neporazitelnost. Tři body z Pardubic jí zajistil díky penaltě Jurečka

Fotbalisté Slavie zvítězili v 8. kole první ligy v Pardubicích 1:0. Pražané v sezoně nejvyšší soutěže stále neprohráli a posedmé naplno bodovali. Zápas rozhodl v 28. minutě z penalty Václav Jurečka. Vršovičtí se posunuli do čela neúplné tabulky o tři body před městského rivala a obhájce titulu Spartu, která má ale zápas k dobru. Východočeši potřetí z posledních čtyř kol prohráli a jsou dvanáctí.

Pardubice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Jurečka dal svůj druhý gól v letošní sezoně Fortuna ligy

Václav Jurečka dal svůj druhý gól v letošní sezoně Fortuna ligy | Zdroj: Profimedia

Slávisté bodovali i v sedmém vzájemném ligovém zápase a pošesté za sebou Pardubice porazili, navíc bez inkasované branky. Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského se vítězně naladili na čtvrteční úvodní utkání skupiny Evropské ligy na hřišti Servette Ženeva a následné derby se Spartou, kterou přivítají tři dny na to v příštím kole nejvyšší soutěže.

Lingr skóroval při výhře 6:1 poprvé za Feynoord. Jako střídající hráč se prosadil po minutě na hřišti

Číst článek

V základní sestavě Pardubic poprvé nastoupili kolumbijský stoper Ortiz a záložník Daněk, kteří přišli na hostování. V brance hostů dostal podruhé za sebou přednost Mandous a na hrotu útoku Tijani.

Utkání v úvodu nenabídlo žádnou větší šanci. Slavia poprvé zahrozila až ve 22. minutě, Tijani ale po Douděrově centru hlavičkoval vedle. O chvíli později domácí gólman Budinský vyrazil Douděrovu střelu z hranice šestnáctky.

Rozhodující penalta

Ve 27. minutě pardubický bek Surzyn zastavil nedovoleně ve vápně Provoda a rozhodčí Pechanec nařídil pokutový kop pro Pražany. Odpovědnost na sebe opět vzal Jurečka. Nejlepší střelec minulé ligové sezony nezaváhal a prosadil se ve druhém kole po sobě. Vršovičtí zahrávali už pátou penaltu v ligovém ročníku, nejvíce ze všech týmů.

Poté Jurečka vypálil zpoza vápna a domácí brankář jeho přízemní pokus vytáhl mimo tři tyče. V nastavení úvodního dějství český reprezentant zamířil z hranice vápna pouze do Budinského náruče.

Trápení v koncovce

Zkraje druhé půle Kukučka přišel o míč, jenže zcela volný Wallem v jasné šanci pardubického brankáře neprostřelil. Jurečka pak v další šanci nevyzrál na Budinského z úhlu. Po hodině hry Provod hlavou pro“dloužil Wallemův centr a Jurečka před brankou zakončil nad.

Pardubičtí Mandouse pořádně prověřili až v 87. minutě. Střídající kamerunský útočník Mukwelle však debut v české lize brankou neoslavil, neboť jeho hlavičku po Hlavatého rohu hostující gólman vytáhl.

Východočeši mají nadále s pěti brankami spolu s Jabloncem a Zlínem nejhorší útok ligy. Zato Slavia potvrdila, že má se čtyřmi inkasovanými góly nejlepší obranu v soutěži.

Další zápasy

Fotbalisté Ostravy v osmém kole první ligy na hřišti Bohemians 1905 zachránili remízu 1:1 díky brance střídajícího Matěje Šína z 87. minuty. Pražany předtím poslal do vedení v 80. minutě Antonín Křapka. „Klokani“ v nejvyšší soutěži neporazili Baník od října 2017 už podvanácté za sebou a v neúplné tabulce jsou devátí. Slezané v ligové sezoně venku získali první bod a patří jim sedmé místo.

Fotbalisté Olomouce po reprezentační přestávce vyhráli v 8. kole první ligy po obratu nad Českými Budějovicemi 2:1. Hosty poslal ve 20. minutě do vedení Jiří Skalák, ale Sigma ještě do poločasu otočila brankami Lukáše Juliše a Jana Navrátila. Hanáci zvítězili pošesté z posledních sedmi kol a v neúplné tabulce si upevnili třetí místo. Dynamo prohrálo i čtvrtý venkovní zápas ligové sezony.

Teplic vyhrály v osmém kole první ligy v Karviné 1:0 gólem Daniela Fily osm minut před koncem. Severočeši si připsali tři body poprvé po pěti zápasech nejvyšší soutěže a v neúplné tabulce jsou osmí. Nováček z Karviné čeká na výhru už sedm kol a o skóre klesl na poslední místo.

Fotbalisté Mladé Boleslavi v 8. kole první ligy rozdrtili Hradec Králové 5:1. Domácí rozhodli už v úvodních 21 minutách, během nichž se dvakrát trefil Daniel Mareček a jednou Ondřej Karafiát. Po změně stran přidali další góly Vasil Kušej a Marek Suchý, hosté snížili zásluhou premiérové ligové branky střídajícího Petra Juliše. Středočeši zvítězili po třech kolech a v neúplné tabulce jsou šestí, navíc mají k dobru odložené utkání s Plzní. Hradec je po třetí ligové porážce za sebou jedenáctý.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme