‚Koleno nebolí, teď je potřeba dotrénovat.‘ Vaclík hlásí po dvou měsících návrat, chce bojovat o smlouvu

Reprezentační brankář Tomáš Vaclík zažil nejdelší pauzu způsobenou zraněním v kariéře a po téměř dvouměsíčních problémech s kolenem se vrátil do tréninku Sevilly. Jednatřicetiletý fotbalista věří, že ve španělském mužstvu dostane na hřišti šanci zabojovat o novou smlouvu, ta stávající mu vyprší po sezoně.

Sevilla (Španělsko) / Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Vaclík v jarním zápase Evropské ligy proti Slavii

Tomáš Vaclík | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

„Cítím se dobře, koleno mě nebolí, ale samozřejmě je potřeba dotrénovat a dostat do hlavy zpátky zajeté automatismy,“ uvedl na své facebookové stránce Vaclík, který ještě chybí v nominaci Sevilly pro sobotní utkání španělské ligy v Eibaru.

Vaclíkova Sevilla narazí v osmifinále Ligy mistrů na Dortmund. Bayern Mnichov si zahraje s Laziem

Číst článek

Do konce minulého týdne se připravoval individuálně, také s kondičním trenérem v posilovně. „Snažili jsme se tam simulovat brankářské pohyby, ale na hřišti je to pak stejně úplně jiné. Nikdy v kariéře jsem nezažil tak dlouhou pauzu kvůli zranění, tak doufám, že se s příchodem nového roku zase všechno otočí do pozitivna,“ řekl Vaclík.

Zranil se 2. prosince během rozcvičky před domácím duelem skupiny Ligy mistrů s Chelsea. „Upřímně, ze začátku jsem to nenesl lehce. Ani jsem neměl chuť koukat na fotbal. Ale když jsem pak viděl, jak jsou spoluhráči pořád na cestách a já alespoň sleduji denní pokroky roční (dcery) Melissy, trošku jsem se nad problémy povznesl,“ přiznal ostravský rodák.

„Ale ušetřil jsem čas jen z hlediska cestování. Rehabilitace a individuální trénink jsou časově náročnější než běžný režim, protože program nás zraněných či rehabilitujících je uzpůsobený tak, abychom u fyzioterapeutů nezabírali místo zdravým,“ doplnil Vaclík.

Sezonu začínal jako dvojka Sevilly, na delší čas se do branky dostal jen v době, kdy jeho marocký konkurent Jasín Bunú onemocněl covidem-19. Celkem bývalý gólman Basileje nebo pražské Sparty v aktuálním ročníku za andaluský tým odchytal pět soutěžních utkání – tři ve španělské lize a dvě v Lize mistrů.

„Je mi jasné, že stejně jako při mém zranění je potřeba být trpělivý a čekat na svou příležitost. Na konci léta mi totiž v Seville končí smlouva a já bych rád ještě dostal šanci zabojovat o její prodloužení přímo na hřišti,“ prohlásil Vaclík. „Celé rodině se nám tu líbí. Klub, město i celkový život je tu super, tak uvidíme, jaké má se mnou vedení plány,“ dodal čtyřiatřicetinásobný reprezentant.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme