‚Neexistuje omluva.‘ Sparta se ohradila proti článku o drogách, podá trestní oznámení

Fotbalová Sparta se tvrdě ohradila proti článku na webu Ruik.cz, podle kterého mají mít její hráči Tomáš Čvančara a Jan Mejdr mít problémy s drogami. Podle prohlášení chystá letenský klub trestní oznámení.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výhru Sparty zařídil dvěma góly Tomáš Čvančara

Výhru Sparty zařídil dvěma góly Tomáš Čvančara | Zdroj: Profimedia

„Došlo k nevratnému pokusu o poškození klubu a osobního života hráčů. Jejich zájmy bude klub hájit všemi dostupnými prostředky,“ uvedla Sparta v prohlášení.

Stadion na Letné stárne. Sparta se bude muset stěhovat, na Strahově chce stánek pro 30 000 lidí

Číst článek

Článek o údajných potížích obou fotbalistů s drogami byl krátce po zveřejnění z webu stažen. Podle něj dokonce Čvančaru vyšetřuje policie kvůli obchodování s drogami, což Sparta rovněž popřela.

„Článek byl nedlouho po zveřejnění ze všech veřejných platforem stažen, což samo o sobě dokládá jeho nedomyšlenost, lživost a manipulativnost, nicméně s ohledem na okamžité masivní šíření na sociálních sítích i tak došlo k nevratným škodám. Proto se bude klub bránit a podá trestní oznámení,“ oznámila Sparta.

‚Nádherná atmosféra, reklama na český fotbal.‘ Trpišovský a Priske chválí fanoušky po finále poháru

Číst článek

„Tento článek nemá s relevantní žurnalistickou prací absolutně nic společného. Vyvolal však nenávist a poškodil hráče i náš klub,“ řekl ředitel komunikace Sparty Ondřej Kasík.

Oba hráči se podle klubového prohlášení rozhodli nechat otestovat na drogy. Čvančara měl test negativní. Mejdr ho podstoupí po nedělním utkání v Olomouci.

Čvančara hrál naposledy 26. dubna proti Plzni, od té doby je na marodce se svalovým zraněním.

V dubnu vedení Sparty vyřadilo z týmu záložníka Jakuba Jankta, který se při silniční kontrole odmítl podrobit testu na drogy.

📰 KLUBOVÉ PROHLÁŠENÍ | Sparta reaguje na článek s titulkem: „Čvančara v obřích problémech! Policie jej údajně vyšetřuje kvůli kokainu, Sparta se jej plánuje zbavit.“ Tento text publikovala internetová platforma Ruik.cz v pátek 5. května. Klub podá v této… twitter.com/i/web/status/1…

15:30 – 06. 05. 2023

66 1305

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme