Real, Bayern, Manchester... Velkokluby si chtějí založit vlastní soutěž, píše Spiegel

Největší giganti fotbalové Evropy spojili síly a chtějí od roku 2021 založit vlastní fotbalovou soutěž, píše německý magazín Der Spiegel. Podle listu by Real Madrid, Barcelona, Bayern Mnichov, Arsenal a další opustily své domácí ligy a asociace.

Berlín Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barcelona i Real se budou muset spolehnout na jiné hvězdy

Barcelona a Real Madrid by se mohly potkávat i v jiné lize než v Primera Division | Foto: Albert Gea | Zdroj: Reuters

Der Spiegel píše, že jednání vedou Real Madrid, AC Milán, Arsenal, Barcelona, Bayern Mnichov, Juventus Turín a Manchester United. Bez vědomí evropské fotbalové asociace UEFA zvažují možnost založit „Super League“.

Barcelona deklasovala v El Clásicu Real Madrid, hattrickem se blýskl Luis Suárez

Číst článek

Součástí plánů hlavních iniciátorů má být i možnost „úplně opustit národní ligy a jejich fotbalové asociace“.

Podle dokumentů, které Der Spiegel získal, má nová soutěž vzniknout v roce 2021 a účastnit se jí má 16 týmů. Jedenáct „zakladatelských“ a pět pozvaných. Mezi zakladateli mají být kromě sedmi výše zmíněných klubů ještě Chelsea, Liverpool, Manchester City a PSG. Zakladatelé mají mít zajištěnou účast na 20 let.

Mezi pozvanými kluby mají podle Spiegelu být Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Inter Milán, Olympique Marseille a AS Řím.

Informace německého média naznačují, že vedení místního šampiona, Bayernu Mnichov, má prozkoumat právní složitosti odtržení klubů. Bavorský velkoklub to odmítá s tím, že o plánech „nevěděl a žádného jednání se nezúčastnil“.

„Bayern Mnichov trvá na své příslušnosti do Bundesligy. A dokud jsem ve vedení Bayernu, tak také do soutěží pořádaných UEFA a Evropskou klubovou asociací (ECA),“ řekl šéf Bayernu Karl-Heinz Rummenigge.

Vedení Manchesteru City na dotaz BBC odmítlo „komentovat materiály, které měly být ukradeny“. Vyjádření odmítli také zástupci United.

So here is the first of the new #FootballLeaks stories from @EICnetwork : a suggestion that 11 European clubs have been negotiating to form a Super League. 5 Premier League clubs included.

18:08 – 02. 11. 2018

505 544

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme