Ve věku 75 let zemřel bývalý fotbalista a trenér Cipro. Nejslavnější část kariéry prožil v pražské Slavii

Ve věku 75 let zemřel bývalý fotbalista a trenér František Cipro. O jeho úmrtí informoval jeho někdejší klub Slavia Praha. Pražský tým v roce 1996 dovedl k mistrovskému titulu a postoupil s ním do semifinále tehdejšího Poháru UEFA. Od jara 2020 bojoval Cipro s rakovinou tlustého střeva.

Praha (Aktualizováno: 14:18 7. 2. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový trenér František Cipro

Fotbalový trenér František Cipro | Foto: Dominik Bakeš / CNC | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Cipro v československé lize nastoupil ve 285 utkáních, ve který nastřílel 16 gólů. V dresu Slavie Praha odehrál v Poháru vítězů pohárů k šest a v Poháru UEFA čtyři zápasy.

„Já se probudím a říkám si, tohle bych měl udělat, tohle bych měl zrušit, támhle toho postavit a támhle toho nepostavit. Stává se to někdy, to je pravda,“ řekl Cipro před lety v jednom z rozhovorů pro Radiožurnál.

Většinu hráčské kariéry jihlavský rodák strávil ve Slavii, za niž v letech 1971 až 1980 absolvoval 501 soutěžních zápasů a vstřelil 41 gólů.

Trenérská kariéra

Slavii trénoval ve třech různých obdobích, v samostatné lize rovněž vedl třikrát České Budějovice a jednou Teplice a Plzeň. V zahraničí jako kouč působil v Rakousku (Innsbruck, Linec, Freistadt) a na Kypru v Limassolu.

Poslední trenérské angažmá Cipro uzavřel v roce 2015 v tehdy druholigových Českých Budějovicích. V nejvyšší soutěži celkem odkoučoval 254 utkání.

Pražský tým v roce 1996 dovedl k mistrovskému titulu a postoupil s ním do semifinále tehdejšího Poháru UEFA. Od jara 2020 bojoval Cipro s rakovinou tlustého střeva.

mim, kaj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme