Nemyslím, že by mě jeden rok bez trofeje rozhodil, říká Kane. S Bayernem chce prolomit ‚prokletí‘

Mezi fotbalisty Realu Madrid a Bayernu Mnichov se rozhodne o zbylém finalistovi Ligy mistrů. Úvodní utkání skončilo remízou 2:2, to středeční začne ve 21 hodin. Hosté se znovu budou moct opřít o autora jedné z tref do sítě Realu Harryho Kanea, který přišel do Německa konečně zažít týmový úspěch.

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Harry Kane

Harry Kane | Zdroj: Reuters

Rok co rok opakoval Harry Kane jediné - chci vyhrávat týmové trofeje. Několikanásobný nejlepší střelec anglické Premier League proto opustil Tottenham a zamířil do Bayernu Mnichov, jenže jakoby i tam kdosi urostlého útočníka začaroval - bavorský gigant totiž nezískal titul poprvé po 12 letech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká Harry Kane na šance Bayernu Mnichov v letošním ročníku Ligy mistrů

„Mám tu podepsáno na několik let, takže si nemyslím, že by mě jeden ročník bez trofeje nějak rozhodil. Samozřejmě jsem přišel vyhrávat - v Bundeslize ani v poháru to nevyšlo, ale Liga mistrů je z těchto soutěží ta nejcennější. Šel jsem do Bayernu, abych hrál velké zápasy, a další takový nás čeká na cestě do finále,“ řekl po úvodním semifinále Ligy mistrů Kane pro stanici TNT Sports.

„Harry je pro nás velmi důležitý. S nadsázkou řečeno unese na svých ramenou váhu celého týmu. Dokáže skórovat snad kteroukoliv částí svého těla, ale jeho hra není jen o gólech, proti Realu nám může pomoct také to, jak tvoří hru a sbírá asistence,“ naráží kapitán Bayernu Manuel Neuer na Kaneova úchvatná čísla.

Produktivita mu nechybí

V Bundeslize nasázel anglický kanonýr 36 branek, v Lize mistrů přidal dalších osm a v obou soutěžích přitom zapsal ještě dalších 11 přihrávek.

To vše ve 43 utkáních, což pro něj znamená z individuálního pohledu vůbec nejsilnější ročník. Teď stačí přetavit ho v týmový úspěch. Ve středu může dovést Bayern do dalšího německého finále Ligy mistrů - stejně jako v roce 2013 by bylo proti Dortmundu, a také v londýnském Wembley, tedy teoreticky na domácím hřišti kapitána anglické reprezentace Harryho Kanea.

Během finálové série hokejové extraligy kolovala na sociálních sítích fotomontáž Harryho Kanea v dresu Třince, čímž autor narážel právě na fotbalistovo „prokletí“, že s německým velkoklubem zatím trofej nezískal.

Adam Weidenthaler, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme