Záložník Barák bude hostovat z Verony ve Fiorentině, poprvé v kariéře si zahraje evropské poháry

Fotbalový reprezentant Antonín Barák bude do konce sezony hostovat ve Fiorentině, kam pak může za splnění určitých podmínek přestoupit. Zároveň sedmadvacetiletý český záložník prodloužil smlouvu s Veronou do června 2025. Hellas to oznámil na svém webu.

Florencie (Itálie) (Aktualizováno: 20:06 26. 8. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barák si ve Florencii zahraje poprvé v kariéře základní skupinu evropského poháru, v minulosti si připsal starty pouze v kvalifikaci Evropské ligy v dresu pražské Slavie, se kterou oslavil v roce 2017 titul.

Slavia se v základní skupině Konferenční ligy vrátí do Kluže, Slovácko čeká atraktivní los s Nice a Kolínem

Číst článek

Fiorentina v loňské sezoně skončila sedmá a přes nizozemské Twente se následně kvalifikovala se do Evropské konferenční ligy. Los v Istanbulu přisoudil „Viole“ Istanbul Başakşehir, skotské Heart of Midlothian a lotyšský RFS.

Podle dřívějších informací televizní stanice Sky Sport Italia zaplatí Fiorentina za Barákovo roční hostování 1,5 milionu eur (zhruba 37 milionů korun). Za přestup by klub doplatil dalších 8,5 milionu eur (asi 210 milionů korun). Ve hře jsou ještě dva miliony eur za případné bonusy.

Odchovanec Příbrami působí v Itálii od roku 2017, kam přestoupil ze Slavie. Nejvíce na sebe upozornil v loňské sezoně, ve které v Hellasu Verona nastřílel 11 gólů a přidal 4 asistence. Předtím působil v Udinese a Lecce. 

Za českou reprezentaci si Barák připsal 40 startů a nastřílel 8 gólů. V italské nejvyšší soutěži se bude nadále potkávat s reprezentačním spoluhráčem Davidem Zimou, který hraje za Turín, či osmnáctiletým Danielem Samkem, který v létě přestoupil do Lecce.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme