Výborný fotbalista, ale v reprezentaci nemá takovou sílu jako v klubu, říká o Lewandowském Lafata

Fotbalovou reprezentaci čeká úvodní zápas v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy. Na stadionu v Edenu nastoupí večer proti Polákům v čele s útočníkem Barcelony Robertem Lewandowskim. Aktuálně nejlepší střelec španělské ligy je za hvězdu i ve své rodné zemi, Radiožurnálu Sport to řekl kapitán Rakowu Čenstochová Tomáš Petrášek. Jako menší hrozbu než v klubu považuje polského kanonýra David Lafata.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robert Lewandowski je největší ofenzivní hrozbou Polska

Robert Lewandowski je největší ofenzivní hrozbou Polska | Zdroj: Profimedia

Máme v týmu fyzioterapeuta, který je dlouhodobě u reprezentace Polska. Vždy když se vrací po zápasech reprezentace, tak nám vypráví, jak ho fanoušci prosí o podepsání dresu od Lewandovského. Je to prakticky nemožné, protože on během srazů podepíše dresů tolik, že už se ho lidé bojí i zeptat. Jde o velkou megastar,“ mluví o Robertu Lewandowském obránce Tomáš Petrášek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si co říkají David Lafata, Tomáš Petrášek a Jakub Hric na adresu polských fotbalistů

Ten se nevešel do nominace české reprezentace pro úvodní kvalifikační zápasy o účast na Euru v příštím roce.

Historicky nejlepší střelec české ligy, bývalý útočník David Lafata Radiožurnálu Sport řekl, že 34letý Lewandowski v polském národním týmu není tak nebezpečný jako na klubové úrovni.

Je to výborný fotbalista, ale věk nezastaví. Pořád hrozbou je, ale myslím si, že v národním týmu nemá tolik gólů jako v klubu. Jeho spoluhráči z Polska nedosahují takových kvalit jako hráči v Bayernu Mnichov nebo Barceloně.  

Čeští fotbalisté kvalifikaci o evropský šampionát rozehrají proti Polsku. Soupeře vede nový kouč Santos

Číst článek

Lewandovski je nejproduktivnější hráč Polska, ve 138 reprezentačních zápasech dal 78 branek. Polský výběr má i další hvězdy – brankáře Wojciecha Szczesného z Juventusu nebo útočníka Neapole Piotra Zielinského.

Nastoupit může i vycházející talent Jakub Kiwior, který v zimním přestupovém období zamířil do aktuálně prvního týmu anglické ligy – Arsenalu. Ještě před necelými dvěma roky hrál 23letý stoper na Slovensku za Žilinu, předtím působil i v Podbrezové, odkud ho zná český obránce Jakub Hric.

Když vedle mně stál, tak jsem se ho pomalu i bál, i když mu bylo teprve osmnáct let. Už tehdy měl v sobě vůdčí schopnosti a vypadal velice dobře,“ přiznává Hric.

Kvalifikační utkání mezi Českem a Polskem začíná v Edenu ve 20.45. Přímý přenos odvysílá Radiožurnál i Radiožurnál Sport.

Pavel Tylšar, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme