Martínez nebo Álvarez? Spoluhráči z reprezentace se mohou triumfem v Lize mistrů dostat mezi elitu

V reprezentačním fotbale je absolutním vrcholem mistrovství světa. V tom klubovém zase Liga mistrů. Vyhrát obě trofeje se v historii podařilo ani ne stovce hráčů. A jen devět z nich to zvládlo v jedné a té stejné sezoně. Už teď je ale jasné, že letos přibyde desátý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lautaro Martínez

Lautaro Martínez | Zdroj: Reuters

Manchester City suverénně přehrál Real Madrid a o trofej Ligy mistrů se popere s Interem Milán. A bude to taky souboj dvou spoluhráčů z argentinské reprezentace - útočníků Juliana Álvareze a Lautara Martineze.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, kdo může být desátým fotbalistou na světě, který ovládne Ligu mistrů a světový šampionát

Ti spolu na konci loňského roku triumfovali v národním dresu na mistrovství světa v Kataru. Tehdy společně slavili první argentinský triumf po 36 letech.

Letos v nejprestižnější evropské soutěži ale uspěje jen jeden z nich. A komu se to povede, stane se teprve desátým hráčem v historii, co ovládne mistrovství světa i Ligu mistrů v té stejné sezoně.

V semifinále Ligy mistrů se navíc oba gólově prosadili a pomohli svému týmu na cestě za vysněnou trofejí. A Lautaro Martinéz z Interu se inspiroval právě úspěchem na světovém šampionátu, jak řekl v rozhovoru pro SkySports.

„Je to unikátní moment. Dokázali jsme to díky soudržnosti. Stejně jsem to vnímal na mistrovství světa, které jsme s Argentinou ovládli. Když se skupina hráčů semkne a jde stejným směrem, všechno je jednodušší. Snad se nám to podaří i ve finále - to je to, co všichni chceme.“

Finále mezi Manchesterem City a Interem Milán je na programu v Istanbulu 10. června. A fanoušci se můžou těšit i na argentinský minisouboj Juliana Álvareze a Lautara Martinéze.

Adam Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme